Karlheinz Dobnigg novi predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH

Amina Karić, potpredsjednica Operacija Authority Partners izabrana je za prvog potpredsjednika, a Adnan Crnica, menadžer prodaje ključnim klijentima Oracle BH, za drugog potpredsjednika UO AmCham BiH

68

Skupština Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH) izabrala je nove članove Upravnog odbora.

Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen Bank BiH, izabran je za novog predsjednika Upravnog odbora AmCham BiH.

Amina Karić, potpredsjednica Operacija Authority Partners izabrana je za prvog potpredsjednika, a Adnan Crnica, menadžer prodaje ključnim klijentima Oracle BH, za drugog potpredsjednika.

Ostali članovi Upravnog odbora bez portfelja su Boro Mioč, generalni menadžer Erkona, Omar Krivošija, generalni direktor Comtrade System Integration, Damir Dizdarević, direktor Logosofta, Admir Drinić, generalni direktor Telemacha, Mirza Bavčić, generalni direktor Express Courier – ASC for UPS i Nadina Hodžić, senior menadžer u poreznom odjelu Ernst&Young.

Karlheinz Dobnigg, novi predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH, ovom prilikom je istakao: “Velika mi je čast, ali i odgovornost, preuzeti ovu ulogu te se iskreno radujem što ću zajedno sa članovima Upravnog odbora i AmCham BiH nastaviti raditi na poboljšanju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini. Zagovaranje pozitivnog razvoja bh. privrede će i dalje biti kamen temeljac Američke trgovinske komore u BiH. Čvrsto vjerujem da kroz zdrav i otvoren dijalog možemo na sistematičan način adresirati poslovne izazove s kojima se Bosna i Hercegovina suočava te na taj način unaprijediti poslovno okruženje, privući strane investitore i otvoriti nova radna mjesta u ovoj državi“.

Novo doba AmCham BiH uključuje interne promjene u strukturi i organizaciji, osvježenu i redefinisanu misiju i viziju AmCham BiH kao i novi strateški pristup, a sve to s ciljem smjelijeg i jačeg pozicioniranja AmCham BiH u javnoj sferi Bosne i Hercegovine, ali i regije. U tome će pomoći i novoizabrani generalni sekretar Američke trgovačke komore u BiH Nedim Hamzić, koji je izjavio:

“U budućem djelovanju AmCham BiH sa najvažnijim partnerom – Ambasadom SAD i novim sazivom Upravnog odbora, aktivno ćemo raditi na razvoju i osnaživanju glasa stručnih komiteta koji djeluju unutar Komore, sa kojima planiramo održavanje okruglih stolova i konferencija koje će da unaprijede poslovnu klimu BiH kroz brojna polja djelovanja“.

Nastavno na partnerstvo sa Aambasadom SAD u BiH, tokom Skupštine pozdravno obraćanje je imao i američki ambasador u BiH Eric Nelson koji se zahvalio na kontinuiranoj uspješnoj saradnji te čestitao na dvogodišnjim postignućima AmCham BiH, uključujući povećanje članstva za 50 posto.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here