Nagrađeni pobjednici Prvog online takmičenja iz oblasti programiranja i razvoja softvera u BiH

Najvše bodova na takmičenju i prva tri mjesta su osvojili Anes Kurtović, Eldin Hasić i Bakir Mujkanović

201

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu danas je održana svečana dodjela nagrada za pobjednike Prvog online takmičenja iz oblasti programiranja i razvoja softvera u Bosni i Hercegovini, održanog 24. juna 2020. godine u organizaciji Katedre za menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta i QSS kompanije.

Najvše bodova na takmičenju i prva tri mjesta su osvojili Anes Kurtović (Fakultet informacionih tehnologija, Univerzitet Džemal Bijedić), Eldin Hasić (Ekonomski fakultet, Univerzitet u Sarajevu) i Bakir Mujkanović (International Burch University).

Pobjednici takmičenja dobili su Microsoft Technology Associate (MTA) certifikate i vrijedne nagrade partnerskih kompanija ProCredit Bank BiH, KPMG BiH, Mercator BiH, Mikrokreditna fondacija Partner, Mikrokreditna Fondacija SUNRISE, BH Telecom, VIVAX BiH i Violeta.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim Ekonomskom fakultetu na organizaciji ovog takmičenja. Učešće i certifikat koji sam dobio poslužit će mi u daljem razvoju profesionalne karijere. Također, zahvaljujem i sponzorima na vrijednim nagradama koje smo dobili te čistitam mojim kolegama“, kazao je prvoplasirani Anes Kurtović.

“IT vještine koje su certificirane ovim takmičenjem, spadaju u pet posto vrhunskih poslova budućnosti. Ulazimo u vrijeme gdje nije bitno gdje si, nego da se zna šta znaš raditi. To nam pruža šansu da radimo s bilo kojeg mjesta i da budemo konkurentni najboljima na svijetu. Kao što Ekonomski fakultet spada u pet posto najboljih svjetskih poslovnih škola u svijetu, tako i ovo za što mi školujemo studente je pet posto svjetskog vrha poslova budućnosti koji će se sve više zasnivati na digitalizaciji i međusobnoj povezanosti života i rada“, poručio je takmičarima prof. dr. Zlatko Lagumžija.

Isan Selimović, direktor kompanije QSS, koja je bila suorganizator takmičenja, naglasio je da “biti lider u nekoj oblasti podrazumijeva kontinuirano učenje, proširivanje vidika, empatiju, promjene i prilagodbe“.

“Jako smo sretni što na ovom takmičenju imamo priliku okupiti sadašnje i buduće lidere u ekonomiji i tehnologiji i stimulisati ih da pokažemo da smo itekako sposobni adekvatno odgovoriti na poslovne i tehničke izazove sadašnjosti i budućnosti“, istaknuo je on.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here