Na vanrednoj sjednici Skupštine Posavskog kantona razmatrane su i usvojene izmjene i dopune Budžeta Posavskog kantona za 2020. godinu, kao i Zakon o o izvršenju Budžeta za 2020. godinu. Usvojenim izmjenama i dopunama Budžeta za fiskalnu 2020. godinu ukupno planirani prihodi, primici i finansiranje iznose 43.586.850,00 KM, dok su rashodi i izdaci planirani u iznosu od 43.579.840,00 KM.

Posavski kanton jedan je od prvih koji je pokrenuo niz mjere za pomoć privredi zbog pandemije koronavirusa. Također je jedan od prvih koji zbog novonastalih okolnosti i značajnog smanjenja prihoda donosi prvi ovogodišnji rebalans Budžeta za 2020. godinu. Vlada Posavskog kantona domaćinski se ponaša, naročito u kriznoj situaciji, na vrijeme donosi finansijske i planske dokumente i zato podržavamo takav rad, istaknuto je tokom Skupštine.

Predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić prokomentirao je pitanja zastupnika vezano za budžetske stavke i najavio mogući novi rebalans u zavisnosti kako se situacija bude razvijala vezano za pandemiju koronavirusa. Naglasio je opredjeljenje Vlade za brzu intervenciju u oblasti podrške privredi, zadržavanja socijalnih prava kao i onih koje ostvaruju branitelji, ali i nastavak projekata od životne važnosti kao što su vodovod i drugi projekti. Pohvalio je korektnu saradnju sa sindikatima i razumijevanje situacije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here