Ekopak uspijeva održavati lanac reciklaže ambalažnog otpada u FBiH

Ekopak svakodnevno stoji na raspolaganju klijentima, proizvođačima, uvoznicima, distributerima i krajnjim snabdjevačima za sve upite

52

Iako u otežanim uvjetima rada, prvi operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u BiH “Ekopak” u saradnji s poslovnim partnerima sakupljačima ambalažnog otpada, održava lanac reciklaže ambalažnog otpada u Federaciji BiH.

– U svakodnevnom radu slijedimo upute nadležnih organa i poduzimamo sve druge mjere za očuvanje našeg poslovanja i uspostavljenog sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Federaciji BiH. Naši partneri koje čini mreža od više od 20 sakupljača svih vrsta ambalažnog otpada iz svih deset kantona u Federaciji BiH su svakodnevno na terenu i skupljaju ambalažni otpad i prevoze na reciklažu – kazala je direktorica “Ekopaka” Amela Hrbat.

Istakla je da se radi u smanjenim kapacitetima, ali da uspijevaju održavati sistem te da je veliki izazov ispuniti propisane ciljeve za reciklažu ambalažnog otpada.

Smatra da je u takvim okolnostima izuzetno važno očuvati uspostavljeni sistem prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada u BiH.

Ekopak svakodnevno stoji na raspolaganju klijentima, proizvođačima, uvoznicima, distributerima i krajnjim snabdjevačima za sve upite u nadi da ćemo zajedno i u otežanim uvjetima nastaviti saradnju i daljnji razvoj sistema – zaključila je Hrbat, saopćeno je iz Ekopaka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here