NOVA ZNANJA I VJEŠTINE ZA PRIVATNE KOMPANIJE U HERCEGOVINI

Terzić – Rezić je zaključila kako kompanije koje ulažu u znanje zaposlenika duže zadržavaju kvalitetnu radnu snagu

88
Hercegovina

Unapređenje znanja i vještina zaposlenika cilj je tri radionice održane u organizaciji Asocijacije poduzetnika Hercegovine. Zaposlenici privatnih kompanija su imali priliku unaprijediti komunikacijske i liderske vještine te proći kroz radionicu pripreme prijedloga projekata za međunarodne donatore. Radionice su bile bazirane na praktičnim znanjima, iskustvima i vještinama koje su primjenjive odmah po povratku na radno mjesto.

„Zadovoljstvo je raditi s predstavnicima kompanija koje ulažu u znanje svojih zaposlenika, po uzoru na najbolje svjetske kompanije. Usvojena znanja i vještine učesnike radionica potaknut će na nova razmišljanja i pristup radu, a s čime će osigurati mogućnosti za napredovanje na radnom mjestu“, kazala je Josipa Terzić – Rezić, predavačica na radionicama i vlasnica agencije Apriori BH.

Terzić – Rezić je zaključila kako kompanije koje ulažu u znanje zaposlenika duže zadržavaju kvalitetnu radnu snagu.

„Osnovni cilj Asocijacije poduzetnika Hercegovine je poticanje razvoja povoljnog okružja za gospodarski rast. Radionice koje smo organizirali podržalo je Federalno ministarstvo razvoja poduzetništva i obrta, a rezultat su aktivnosti pripreme i apliciranja za projekte koji pružaju potporu poduzetnicima. Zadovoljni smo što su tvrtke prepoznale važnost radionica koje smo za njih organizirali i svakako se nadamo da ćemo i kroz naredne projekte našim članicama i potencijalnim članicama Asocijacije osigurati kvalitetne edukacije“, istakla je Ines Sesar, voditeljica projekata u Asocijaciji poduzetnika Hercegovine.

Asocijacija poduzetnika Hercegovine u narednom periodu planira brojne zanimljive sadržaje i pozivaju sve privatne kompanije da se prijave u članstvo u Asocijaciji i iskoriste brojne benefite koje im članstvo pruža.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here