DAN PANTHEON RAČUNOVOĐA – konferencija posvećena digitalizaciji u računovodstvu

Poseban naglasak će biti na PANTHEON uslugama za ePoslovanje: PANTHEON Workflow, eDokumentacija, Sigurnosna kopija i eKnjiženje

78
Pantheon

Datalab BH organizuje 29.1.2020. u Sarajevu, Hotel Hills konferenciju pod nazivom „Dan PANTHEON računovođa“. Radi se o tradicionalnom događaju za računovođe i finansijske menadžere, koji se pored Sarajeva održava na još četiri lokacije u regiji (Ljubljana, Beograd, Zagreb, Skoplje).

Alati za digitalizaciju

Na konferenciji će sa stručnjacima za pojedine oblasti kao i PANTHEON konsultantima razgovarati o alatima za digitalizaciju i automatizaciju računovodstva, računovodstvenim trendovima i izazovima struke kao i zakonskim izmjenama (npr. MSFI 16, elektronske knjige ulaznih i izlaznih faktura). Na konferenciji vas pored predavanja, očekuju demonstracijske radionice kao i mnogi primjeri iz prakse.

Poseban naglasak će biti na PANTHEON uslugama za ePoslovanje: PANTHEON Workflow, eDokumentacija, Sigurnosna kopija i eKnjiženje, koje do krajnjih korisnika Datalab pruža u saradnji sa  partnerom kompanijom BH Telecom, ujedno i generalnim sponzorom događaja.

U sklopu konferencije bit će organizovan i okrugli sto na temu: “Digitalizacija, računovodstveni trendovi i glavni izazovi 2020. te budućnost računovodstva” koji će moderirati prof. dr. Željko Šain.

Događaj je prvenstveno namijenjen predstavnicima računovodstvenih agencija  i zaposlenim u finansijsko-računovodstvenim odjelima preduzeća kao i svim zainteresovanim za digitalizaciju i optimizaciju poslovnih procesa.

Privredni sektor

„Naš je cilj, kao vodećeg ponuđača jezički i zakonodavno lokaliziranog ERP software-a u Adriatik regiji sa više od 60.000 korisnika, da značajno doprinesemo procesu digitalne transformacije u privrednom sektoru Bosne i Hercegovine. Pri tome posebno mislimo na računovodstvenu funkciju. U računovodstvu se često borimo sa stalnim provjerama da nešto nismo zaboravili u određenom procesu, posebno ako iza toga stoje ozbiljne zakonske sankcije.

Naprimjer, kada šaljemo opomene za neplaćene račune, moramo razmišljati kome ćemo poslati opomenu te kada je opomena već poslana kome smo je poslali. S druge strane, na primjer, prilikom provjere obračuna PDV-a moramo ručno provjeriti vrijednosti u glavnoj knjizi, zatim moramo provjeriti neknjižene račune, utvrditi koliko ih je knjiženih i slično. Posebno je teško s procesima koje ne radimo često (npr. zaključak godine), oduzimaju puno vremena koje možemo efikasnije utrošiti. Pravo rješenje za to je PANTHEON Workflow uz pomoć kojeg možete optimizirati bilo koji poslovni proces. Skladištenje i poslije pretraživanje poslovne dokumentacije više nije tegoban proces uz PANTHEON eDokumentaciju, gdje možemo skenirati dokumente i kasnije ih po potrebi jednostavno pronaći.

Osluškivanjem potreba brojnih računovođa i korisnika PANTHEON-a, a posebno računovodstvenih agencija, razvili smo upravo ovakva digitalna rješenja primjenjiva u svakom preduzeću i to želimo predstaviti na konferenciji“, poručio je Nedim Pašić, direktor Datalab BH.

Više o konferenciji, mogućnosti prijave kao i detaljan program možete pogledati na https://acckonferencija.datalab.ba/program/.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here