Ladies In Awards: Sanela Pašić proglašena Ženom godine 2019.

U svečanoj atmosferi, uz prisustvo brojnih uglednih zvanica, u Sarajevu održan je Ladies In Awards – Izbor žene godine 2019.

793

Sinoć je u Sarajevu u svečanoj atmosferi Doma Oružanih snaga održan, sada već tradicionalno, treći po redu, Ladies In Awards, na kojem su dodijeljena priznanja za Ženu godine 2019.godine.

“Bila je ovo noć prepuna emocija, noć u koju smo proglasili najuspješnije bh. žene po izboru Ladies In zajednice“ – izjavila gđa. Samira Muratović osnivač Altermedije i Ladies In projekta.

Prema glasovima javnosti, stručnog žirija i redakcije Ladies In magazina, odabrana je ambasadorica za predstojeću godinu Ladies In zajednice.

Prestižnu titulu Žena godine 2019. ponijela je Sanela Pašić, dobitnica Priznanja za razvoj finansijskog i bankarskog sektora. Gđi Pašić uručena je pozlaćena replika prstena koji predstavlja nakit srednjovijekovne Bosne. Prsten je specijalno izrađen za ovu priliku i sinonim je Žene godine Ladies In zajednice. Osim ove nagrade Žena godine osvojila je i vikend za dvije osobe u Dubrovniku, a nagradu je obezbijedio One Suite Hotel. No, tu nije kraj gđi. Pašić, Ženi godine 2019., dr. Alija Aginčić, osnivač Naše male klinike uručio je vrijedan poklon, tretman, te poklon paket kompanije Orbico Beauty s brendovima Christina Aguilera, Mac i Shiseido.

Gđa. Pašić nije krila svoje iznenađenje, ali i sreću radi osvojene titule Žene godine,, te se zahvalila svima na glasanju i podršci. Istakla je kako se uvijek zalagala za žene, a kako će joj ovim priznanjem biti to još primarnija misija.

„Ekipa Ladies Ina i Altermedije ovim projektom daje doprinos jačanju uloge žene u društvu i čast mi je biti dio te priče. Ova nagrada nije moja, ona je priznanje mojoj porodici prije svega, prijateljima, kolegama i studentima za podršku i povjerenje koje mi daju. Žene su jedna drugoj inspiracija i podrška. Kad vidim ovoliko lijepih i snažnih žena večeras, ovu nagradu ne nosim kao priznanje, nego kao inspiraciju da radim nove lijepe stvari, te kao obavezu da budem bolja i nastavim pomagati ženama čije priče trebaju biti ispričane – izjavila je Sanela,

Tokom večeri ispunjene emocijama, pozitivnom energijom i snažanim aplauzima, svoja priznanja preuzele su i Ines Tanović (Priznanje za doprinos razvoja filmske kulture), Miladinka Vasić (Priznanje za odanost sportu), Vlatka Martinović (Priznanje za vlastiti doprinos unapređenju zdravlja) , Snježana Kopruner (Priznanje za uspješnu poslovnu strategiju) , Merima Dževdetbegović (Priznanje za ostvarene rezultate na bh. i ino tržištu), Dželila Čurt (Priznanje za razvoj poslovnog menadžmenta), Emina Džafić-Krpan (Priznanje za razvoj porodičnog biznisa)
Lamija Tanović (Priznanje za najbolju bh. naučnicu), Marija Spirkovska
(Priznanje za poslovnu hrabrost), Tea Zubović (Priznanje za razvoj bh. dizajnerske scene), Jasna Bajraktarević (Priznanje za doprinos društvenoj zajednici), Danijela Šantić (Priznanja za društveno odgovorno poslovanje).
Posebno emotivno i ispraćeno gromoglasnim aplauzom bilo je i uručenje Priznanja za nesalomljivi takmičarski duh, Azri Dedić koja je svakako i životna pobjednica.
Tokom večeri uručena su i specijalna priznanja: Nuri Bazdur Hubijar – Priznanje za životno djelo, Ornela Bery – Ladies In Crown, Amini Begović – Ladies In Crown, Melihi Sakić – Veliko srce, Adisi Tufo – Jedna drugoj smo podrška, Saneli Jenkins – bh. ambasadorici, Maji Čengić – TV ličnost, Almasi Lazović – Prijatelj projekta, Amini Muhamedović – Ladies In Young.

Utučena su i priznanja za In muškarce po izboru Ladies In zajednice: Kenanu Kekiću, Andreju Gajiću, Nihadu Softiću i Adisu Bunji koji su bili prsutni na samom događaju, a pored njih dobitnici priznanja su i Ermin Bravo, Adnan Hasković, Aleks Vaszi, i Petar Grašo koji se obratio putem video linka.
Ovaj glamurozni događaj i ideju podržali su i neki od najvećih brendova i kompanija:
Zlatni sponzor: dm drogerie markt BiH, oficijelni automobil izbora Mercedes-Benz BiH, te prijatelji projekta: Jana, Prirodna kozmetika Gloria, Orbico Beauty BiH, Vinogradi Nuić, Cvjećara Vjetrenjača, One Suite Hotel, M Gallery-Malbašić i Naša mala klinika.
Organizatori Ladies In Magazine i Altermedia d.o.o.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here