Ko je Adela Vileš – Bektaš, žena na čelu proizvodnje i prerade maline

Stekla je zvanje HACCP menadžera koji je postao i prilika za nove poslove što je i iskoristila uposlivši se kao voditeljica HACCP tima 2014. godine u kompaniji "Herbos Nature"

965
Herbos

Magistrica prehrambene tehnologije iz Bugojna Adela Vileš-Bektaš koja u firmi “Herbos Nature” obavlja dužnost izvršne direktorice još tokom studiranja vodila je timove koji su nizali uspjehe, a aktivni rad nastavila je i nakon studija.

Donošenje odluka

Stekla je zvanje HACCP menadžera koji je postao i prilika za nove poslove što je i iskoristila uposlivši se kao voditeljica HACCP tima 2014. godine u kompaniji “Herbos Nature” prepoznatljivoj po pakovanju i izvozu maline, ali i drugih plodova, saopćeno je iz Sweden/USAID FARMA II.

“Bila sam tada treći uposlenik u firmi, a danas tim na čijem sam čelu broji 25 uposlenika”,– naglašava, a za pet godina rada u planiranju, izgradnji, organiziranju i donošenju odluka realizirala je ideje i projekte koje su podržali Sweden/USAID FARMA II i C2C programi.

Pozitivne priče

Ovim programima povećani su kapaciteti firme za 50 posto, modernizirana je proizvodnja, a kao kruna svega osiguran je kvalitet proizvoda koji prepoznaju njihovi strateški kupci u Švicarskoj, Francuskoj, Njemačkoj i drugim zemljama širom svijeta, gdje ujedno predstavljaju i Bosnu i Hercegovinu.

“Iako su proteklih godina sektor jagodastog voća pratile teške situacije po svim parametrima, trudimo se da iz Herbosa dolaze samo pozitivne priče, a ključ našeg uspjeha je trud, rad i volja”, zaključila je Vileš-Bektaš.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here