USAID/Sweden FARMA II vodi proizvođače hrane na Belgrade Food Show

Prošlogodišnji BFS je okupio 80 izlagača i 32 predstavnika trgovaca i distributera iz 11 zemalja svijeta, uključujući i vodeće trgovačke lance i distributere u Srbiji

72
Beograd

USAID/Sweden FARMA II projekt raspisao je poziv za zainteresovane proizvođače hrane za učešće na Belgrade Food Showu (BFS), međunarodnom sajmu i konferenciji visokokvalitetne hrane, fokusiranom na jugoistočnu Evropu, a koji će biti održan 10. i 11. oktobra ove godine.

Prošlogodišnji BFS je okupio 80 izlagača i 32 predstavnika trgovaca i distributera iz 11 zemalja svijeta, uključujući i vodeće trgovačke lance i distributere u Srbiji.

Kvalitetni sastojci

“Pojam visokokvalitetna hrana ili na engleskom „Speciality foods“ odnosi se na hranu koju tipično smatramo jedinstvenom i malo skupljom, jer se pravi u manjim količinama od vrlo kvalitetnih sastojaka. Taj segment se još zove i premium hrana. Sajam je fokusiran na proizvode iz regije, te je ovo prilika da se bosanskohercegovački proizvođači hrane još jednom pokažu po svojoj kvaliteti i nametnu prema distributerima koji tragaju za novim proizvodima za regionalno i svjetsko tržište. Već je potvrđen veliki broj dobavljača koji će prisustvovati na sajmu, što je dobra poruka i važna poslovna šansa”, poručuju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Cijena učešća koja obuhvata izlagački potpuno opremljen i brendiran štand, učešće na konferenciji i predavanjima eksperata, te pristup online platformi za B2B uvezivanje i unošenje u jedinstven BFS štampani katalog iznosi 60.000 dinara (oko 510 eura), a USAID/Sweden FARMA II će prijavljenim bh. izlagačima iz sektora mljekarstva, voća i povrća, peradarstva, ljekovitog bilja i meda pokriti minimalno 50 posto ove cijene, te više u ovisnosti od broja zainteresovanih učesnika.

Najnoviji proizvodi

“U izlagačkom dijelu, proizvođači će predstaviti svoje najnovije proizvode, što će biti jedinstvena prilika za kupce da upoznaju rastuću regionalnu industriju visokokvalitete hrane, inspirativne poduzetnike i njihove proizvode. Konferencijski dio, otvoren za sve goste, bavit će se ključnim temama kao što su globalni trendovi, perspektive visokokvalitetne hrane, putevi do tržišta i prilike za izvoz, stavovi i očekivanja kupaca, priče o uspjehu”, dodaju iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

Zainteresovane organizacije se trebaju prijaviti putem e-mail adrese info@farmabih.ba najkasnije do 9. septembra u 17h, sa nazivom kompanije, kontaktima ovlaštenog predstavnika i kratkim opisom proizvoda koje bi predstavili na ovoj manifestaciji. Broj mjesta je ograničen. Prijavljene kompanije će same snositi troškove prevoza i smještaja u Beogradu, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II projekta.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here