Bh. “Amerikanac” Amel Šehić fudbalsku karijeru nastavlja u Njemačkoj

Amel Šehić je od strane bh. stručnjaka zapažen na kampovima US Soccer Educationa iz Denvera u Las Vegasu, Minhenu, Chicagu i Jacksonville-u.

152

Jedan od najvećih fudbalskih talenata bh. korijena u Americi 17-godišnji Amel Šehić  član “Beachside Academy Soccer Club” iz američke države  Connecticut, nastavit će svoj fudbalski put u  juniorima Hertha Walheim iz Achena, ekipi koji se takmiči u drugom rangu nogometa u Njemačkoj.

Amel Šehić  je od strane bh. stručnjaka zapažen na kampovima US Soccer Educationa iz Denvera u Las Vegasu, Minhenu, Chicagu i Jacksonville-u. Izuzetan je potencijal  i svi su se složili,da jedino može napredovati ukoliko  svoje usavršavanje nastavi u Evropi. Na preporuku trenera Semjona Miloševića, inače, stalnog člana USSoccer Education, otišao u Njemačku gdje će pokušati unaprijediti svoj potencijal i usmjeriti se ka profesionalnom igranju.

“Talentovanog Šehić a krasi izuzetan radijus kretanja, disciplina u igri, radi se o fudbaleru koji može  igrati na pozicijama veznog igrača i desnog beka. Mislim da se radi o izuzetnom potencijalu, koji uz kvalitetan stučni rad  može biti standardni reprenzentativni materijal i istinski profesionalac”za agenciju BHDINFODESK kazao je trener Semjon Milošević već dokazani “šmeker” koji može  prepoznati istinski potencijal.

Naravno daljni napredak zavisi samo od mladog Šehića, njegovo je  da vrijedno radi a njemački treneri sigurno znaju put kako da talenat izraste u istinskog asa.

 

IZVORNamik Alimajstorović
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here