Mljekara “Pađeni” počela otkup mlijeka u Višegradu

Opština Višegrad daje 0,10 KM na svaki predati litar mlijeka, a finansirat će i 50 posto troškova koje korisnici imaju za kupovinu mliječnih kartona za sva muzna grla

106
Divljanje cijena daje privid rasta izvoza mlijeka

Mljekara “Pađeni” iz Bileće počela je otkup mlijeka od proizvođača sa područja Višegrada, a za subvencije proizvođačima opština Višegrad izdvojila je 14.000 KM.

Veliki značaj

Načelnica opštinskog Odjeljenja za lokalni razvoj, privredu i društvene djelatnosti Ana Bogdanović rekla je da je odlukom o podsticajima u poljoprivredi, kao i prošle godine, predviđeno 100.000 KM.

“S obzirom da je mljekara `Pađeni` počela sa otkupom mlijeka na području opštine Višegrad i da već imamo korisnike koji predaju mlijeko, opština Višegrad daje 0,10 KM na svaki predati litar mlijeka, a finansirat će i 50 odsto troškova koje korisnici imaju za kupovinu mliječnih kartona za sva muzna grla”, navela je Bogdanovićeva.

Ona je dodala da je ovo od velikog značaja za sve proizvođačeda se uključe u otkup mlijeka jer resorno ministarstvo Republike Srpske daje 0,25 KM i opština 0,10 KM za svaki litar mlijeka.

Referent za otkup mlijeka Mljekare “Pađeni” Božidar Zoranović rekao je da su ugovorene količine mlijeka od 100 do 150 litara dnevno.

Značajna šansa

“Prosječna cijena mlijeka koju mi plaćamo je od 0,50 KM do 0,60 KM. Za mlijeko koje je ekstra kvaliteta država daje podsticaj 0,25 KM po litru”, dodao je Zoranović.

On je naveo da Mljekara “Pađeni” redovno isplaćuje proizvođače mlijeka.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here