Bit će raspisan konkurs za izbor direktora Aluminija

Odluka je donesena na sjednici Nadzornog odbora na koje je razmatrana i odluka sa Skupštine dioničara Društva, održane 11.januara 2019. godine, kojom vlasnici, odnosno njihovi zakonski opunomoćenici, nisu usvojili Finansijski izvještaja Aluminija za 2017. godinu.

60

 Članovi Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar donijeli su Odluku o raspisivanju javnoga konkursa za izbor direktora Aluminija d.d. Mostar na četverogodišnje mandatno razdoblje.

Na tomu će tragu,  1. februara tekuće godine, uslijediti propisana objava Javnoga konkursa, s jasno naznačenim uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati, saopćeno je u danas iz mostarskog Aluminija.

Spomenuta odluka donesena je sjednici Nadzornog odbora na koje je razmatrana i odluka sa Skupštine dioničara Društva, održane 11.januara 2019. godine, kojom vlasnici, odnosno njihovi zakonski opunomoćenici, nisu usvojili Finansijski izvještaja Aluminija za 2017. godinu.

Predsjednik Nadzornoga odbora Zdenko Klepić kazao je kako je zaključak Skupštine da je nužno poduzeti korake u smjeru otklanjanja svih utvrđenih nepravilnosti, a osim v.d. Uprave i stručnih službi Društva, aktivnu ulogu u otklanjanju tih nepravilnosti moraju imati i vanjski revizor, kao i članovi Odbora za reviziju Aluminija.

 “Razmatrali smo i neovisni pregled poslovanja Aluminija kojeg je napravila međunarodna revizorska kuća KPMG, zajedno s prijedlogom koncepta mjera financijskoga restrukturiranja. Zaključeno je kako te dokumente Uprava Društva treba žurno dostaviti Vladi FBiH i drugim dioničarima, a sve pobrojane mjere financijskoga restrukturiranja obvezno uklopiti u Plan restrukturiranja tvornice”, dodao je Klepić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here