Šta svaki poduzetnik treba napraviti prije kraja godine

Organizirajte sastanak sa nekim ko je ekspert za finansije i slušajte pažljivo šta ima reći

169
Poduzetnik

Mnogi poduzetnici izlaze na kraj sa svim obavezama, ali je vrlo moguće da su zaboravili nešto kada su pravili svoju listu za obaveze koje treba obaviti na kraju godine.

Pregled dokumentacije

Evo nekoliko stavki koje bi trebali uraditi prije kraja godine:

  1. Podnesite zahtjeve i potrebnu papirologiju

Predajte svu dokumentaciju, zahtjeve i molbe prije kraja godine. Potrebno je vrijeme da se određene stvari odobre i prođu predviđenu proceduru. Na ovaj način ćete spremni ući u sljedeću godinu, jer ćete već u januaru imati sve odobreno.

  1. Organizirajte sastanak s knjigovođom

Niste stručnjak za finansije i ne možete znati sve iz svake oblasti. Organizirajte sastanak sa nekim ko je ekspert za finansije i slušajte pažljivo šta ima reći. Ovo je najbolje vrijeme za ovakve sastanke, jer nakon toga imate vremena da sumirate zaključke i promislite o svemu što ste čuli. Svakako će vas bolje pripremiti za sljedeću sedmicu.

  1. Ponovo pregledajte svoj inventar

Šta ste prodali najviše u 2018. godini, a šta niste? Ako ne prodajete materijalne stvari, već nudite usluge, provjerite statistiku koje su usluge najtraženije, a koje nisu uopće.

Vještine i znanja
  1. Spremite se da zaposlite nove ljude

Ako je vaša novogodišnja odluka da zaposlite nove ljude i to puno radno vrijeme, sad je pravo vrijeme za prvi krug razgovora s kandidatima. Zapamtite, trebaju vam zaposleni koji imaju jedinstvene vještine i znanja i koji mogu pomoći da vaš biznis „procvjeta“.

  1. Napravite update svojih društvenih mreža

Da li je vaša cover fotografija na Facebooku stara nekoliko mjeseci? Da li vaš LinekdIn profil zahtijeva update novim aktivnostima i projektima? Posljednju sedmicu u ovoj godini možete iskoristiti za „sređivanje“ društvenih mreža. Zatim, napravite strategiju za 2019. godinu u planiranju, kreiranju, dijeljenju kontenta koji je važan za vaš biznis.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here