Wizz Air, jedna od najbrže rastućih aviokompanija u Evropi, objavila je svoj raspored za ljeto 2019. godine. Sjedišta za ljetnju sezonu koja počinje 1. aprila su od sada dostupna za rezervaciju članovima WIZZ Discount kluba, dok će sjedišta za ljeto 2019. biće dostupna za rezervaciju za sve klijente od 24. septembra.

U Bosni i Hercegovini Wizz Air iz Sarajeva leti za Budimpeštu, dok sa Tuzlanskog aerodroma leti na destinacije u sedam evropskih zemalja. U periodu od januara do augusta 2018. godine broj putnika u BiH bio je 340.000, dok za isti period ove godine taj broj iznosi 425.000, što predstavlja godišnji rast od 12 posto. Sa 57,4 posto tržišnog učešća Wizz Air je lider u segmentu niskotarifnih avioprevoznika, dok u odnosu na sve druge avio kompanije zauzima 33,2 posto tržišta.

Preko 70 zaposlenika u Tuzli vodi brigu o klijentima Wizz Aira, dok je u pratećim industrijama zaposleno preko 400 ljudi. Wizz Air flotu na Tuzlanskom aerodromu čine dva A320 aviona, a od početka poslovanja u BiH Wizz Air je prevezao preko 1.8 miliona putnika.

U 2018. godini, Wizz Air uvodi više od 125 novih ruta i preko 700 dodatnih sedmičnih letova sa postojećim uslugama kroz svoju široku i raznovrsnu mrežu koja pokriva 44 zemlje. Wizz Air nastavlja da raste širom Evrope i dalje, stimulirajući saobraćaj sa najnižim cijenama, dok istovremeno čuva povjerenje i lojalnost svojih kupaca koji uživaju u iskustvu kroz putovanja. Wizz Air je dao značajan doprinos rastu lokalnih ekonomija u zajednicama u kojima posluje i nastaviće da stimuliše tržište rada u uslugama podrške u vazduhoplovstvu, kao i u lokalnim turističkim i ugostiteljskim djelatnostima.

Andras Rado, menadžer korporativnih komunikacija u Wizz Air-u rekao je: “Srećni smo što možemo objaviti naš raspored za ljetnju sezonu 2019, uključujući i naše uzbudljive nove rute, kao i dugogodišnje omiljene usluge. Putnici u Bosni i Hercegovini imaju na raspolaganju 16 ruta do 7 zemalja u Evropi. Korisnici Savvy-ja mogu započeti planiranje svojih proljećnih ili čak i ljetnjih odmora po najnižoj cijeni Wizz Air-a. I dok nastavljamo naš snažni rast u ovoj godini, dodatno ćemo se fokusirati na najniže moguće cijene, uz uslugu visoke kvalitete za naše klijente, širom sve veće Wizz Air mreže. Naša ljubazna bosanska ekipa spremno čeka da vam ukaže dobrodošlicu na jednom od naših aviona!“

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here