Dr. Emir Solaković je opšti i kardiovaskularni hirurg, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Specijalizaciju iz opće i vaskularne hirurgije završio je u Sarajevu, a specijalizaciju iz kardiohirurgije u Njemačkoj.

Vlasnik je i prve privatne bolnice u Sarajevu. Bolnica je smještena u objektu koji ima sedam spratova i broji stotinu ležećih mjesta. Na rapolaganju su i dvije operacione sale, laboratorija, ultrazvučna dijagnostika i specijalistička ambulanta.

Bolnica je specijalizirana za oboljenja krvnih sudova, dermatologiju, tretiranje rana, tretiranje komplikacija uzrokovanih dijabetisom. Novost koju bolnica Dr. Solaković nudi svojim pacijentima je hiperbarična komora.

Radi se o komori u kojoj se pacijent fiziološki tretira na način da kompletno njegovo tijelo, biva izloženo kisiku pod većim pritiskom od atmosferskog.

Spektar primjene ove komore i terapije vrlo je širok, naročito za pacijente koji imaju dijabetes i izloženi su propadanju krvnih sudova. Ona je vrlo djelotvorna i u prevenciji i liječenju pacijenata koji su podložnim srčanim i moždanim udarima.

PREKOEmina Delić
IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here