Mirza Ustamujić, predsjednik Uprave Asseco SEE i budući predsjednik Uprave Payten d.o.o

Nakon Srbije i Hrvatske kompanija Payten zvanično sa radom počinje danas, 1. maja i bit će u 100 postotnom vlasništvu Asseco SEE Grupe.

Grupacija Asseco South Eastern Europe objavila je preliminarne rezultate za 2017. godinu prema kojim je zabilježia najbolje poslovne rezultate u svojoj historiji, sa ukupnim prihodima od prodaje u iznosu od 134,5 miliona eura, te operativnom dobiti od 15,5 miliona eura što je rast za oko 20 posto u odnosu na 2016. godinu. Najveći rast prihoda od prodaje zabilježila je poslovna jedinica Payment i iznosio je 49,9 miliona eura, što je za 10 posto više nego u istom periodu prethodne godine. Upravo zbog dinamičnih promjena koje se dešavaju u području kartičnog poslovanja, rasta obima poslovanja i novih akvizicija, Grupa Asseco SEE donijela je odluku i još krajem 2017. godine da započinje proces odvajanja poslovne jedinice Payment u novu kompaniju Payten, o čemu je u prethodnom broju za Business magazine govorio Mirza Ustamujić, predsjednik Uprave Asseco SEE i budući predsjednik Uprave Payten d.o.o.

Kompanija Payten, neće biti potpuno nova kompanija, već će nastaviti slijediti kontinuitet iz Payment biznisa Asseco SEE kompanije u Bosni i Hercegovini, što znači da će naslijediti i unaprijediti kvalitet usluge, broj servisnih centara koji se sada nalaze u sedam gradova BiH odakle pokrivaju 100 posto teritorije vlastitim snagama. Osim toga nova kompanija implementirat će nove State of the Art servise i funkcionalnosti, te naravno dodatno upošljavati nove ljude.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here