1. Neum domaćin 4. Energetskog samita

U organizaciji USAID-ovog projekta Investiranje u sektor energije (EIA) u BiH u saradnji sa Njemačkom agencijom za međunarodnu saradnju GIZ, a pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energiju u FBiH i Regulatorne komisije za energetiku RS od 25. do 27. aprila 2018. Neum će biti mjesto susreta ključnih aktera energetskog sektora u BiH. Održivi razvoj energetskog sektora u BiH, gas i ugalj kao energenti, tržište energije, investiciona klima za ulaganje u energetski sektor, regulatori kao okosnica razvoja energetskog sektora, te njihova uloga u energetskoj efikasnosti ključne su teme panela 4. Energetskog samita.

  1. Prihodi BHANSA povećani za 11 miliona KM

Agencija za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH (BHANSA) prošle godine je ostvarila rast prihoda od preko 11 miliona, odnosno za 26,69 posto više u odnosu na 2016. godinu. Prvobitnim planom ukupni prihodi za 2017. iznosili su 48.527.632 KM, ali su oni rebalansom povećani za 4,6 miliona KM zbog 10 odsto prosječnog povećanja prometa, odnosno prihoda od rutnih naknada na godišnjem nivou (4,5 miliona KM) i tri odsto prosječnog povećanja prometa, odnosno prihoda od terminalnih naknada (100.000 KM).

3. Bh. kompanije na sajmu “Prowein 2018 Dizeldorf” 

Sajam vina i žestokih pića pod nazivom „PROWEIN“ , održava se svake godine u Dizeldorfu (Njemačka), a ove godine svečano je održan 18.03.2018. godine. Na spomenutom sajmu, u organizaciji VTK/STK BIH, izlagalo je šest kompanija iz Bosne i Hercegovine, među kojima su bili: Podrumi Andrija d.o.o. – Čitluk, Komrad d.o.o. (Vinski podrum Anđelić) – Trebinje, Hepok d.d. – Mostar, Podrumi Manastira Tvrdoš d.o.o – Trebinje, Vinogradi Nuić d.o.o – Trebinje. Sajam „PROWEIN“ spada u najveće sajmove ovog tipa u svijetu, a namjenjen je isključivo biznismenima u spomenutom sektoru, te ga godišnje posjeti više od 58.500 predstavnika trgovačkih kompanija iz više od 130 zemalja svijeta.

  1. Mercator BH kupcima predstavio projekat zdrave ishrane

U prisustvu velikog broja svojih kupaca te predstavnika medija, Mercator je 20. marta 2018. godine predstavio svoj novi projekat zdrave hrane. Svi prisutni su mogli na licu mjesta da se uvjere u važnost zdrave ishrane, a predstavljen je i Mercatorov ambasador zdrave hrane Tomislav Cvitanušić. Zahvaljujući novom projektu Mercatora Bio jednom BIO uvijek, mi želimo da utičemo da pokušamo svi zajedno zdravije da živimo i da se zdravije hranimo, jer sam siguran da sve više ljudi počinje shvatati ozbiljnost ovog problema i potrebu za zdravom hranom”, rekao je Cvitanušić. Mercator će, kao i do sada, stalno raditi na tome da svojim vjernim kupcima obezbjedi  samo najbolje i najzdravije namirnice, te svakodnevno širiti svoju ponudu najkvalitetnijim proizvodima.

  1. Svjetlostkomerc otvorio 19. knjižaru u Mostaru

Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo otvorio je svoju novu knjižaru u Mostaru. To je ujedno 19. po redu maloprodajni objekat ovog vodećeg bosanskohercegovačkog maloprodajnog lanca, specijaliziranog za prodaju knjiga, udžbenika, školskog pribora, darovne galanterije i kancelarijskog materijala. “Nakon Visokog i Tešnja, na red je došao I Mostar. Uvjereni smo da ćemo bogatom ponudom, i u ovom bosanskohercegovačkom gradu, opravdati status lidera na tržištu. Cjelokupni asortiman “DUKI DASO” za 20 posto do 50 posto nižim cijenama, a naši najmlađi kupci uživat će popust na pernice i ruksake u iznosu od 20 do 30 posto niže cijene artikala”, istaknuo je Madžid Avdagić direktor kompanije Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo.

 

 

 

 

IZVORbusiness magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here