Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija upoznao je delegaciju Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) s preliminarnim izvršenjem entitetskog budžeta za 2017. godinu i fiskalnim ciljevima Vlade RS-a za ovu godinu.

Tegeltija je istakao da je posebna pažnja Vlade RS-a u 2018. godini posvećena provođenju mjera koje imaju za cilj dodatno unapređenje poslovnog ambijenta, a sve u skladu s potpisanim Memorandumom sa Unijom udruženja poslodavaca iz decembra 2017. godine.

“Predstavnici MMF-a, koje je predvodio šef Misije Nadim Ilahij i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi, izrazili su zadovoljstvo provođenjem programa od strane RS-a, a posebno sa ostvarenim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima u 2017. godini. Posebno su naglasili da je entitetska vlada pravovremeno prepoznala probleme sa kojima se susreće zdravstveni sektor, ne samo u BiH, nego u gotovo svim zemljama okruženja, te preduzela neophodne, adekvatne reformske mjere, koje će dodatno unaprijediti fiskalnu poziciju RS-a – tvrdi se u saopćenju Ministarstva finansija.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here