Novi predsjednik Uprave Sberbank BH d.d. Sarajevo je Jasmin Spahić. Zamijenit će Edina Karabega, kojeg je vlasnik imenovao novim predsjednikom Uprave Sberbank CZ u Češkoj Republici.

Istovremeno, Enver Lemeš pridružit će se Upravi Sberbank BH kao član zadužen za poslovanje sa pravnim licima.

Jasmin Spahić, bankarski je ekspert sa više od 12 godina iskustva. U aprilu 2013. godine pridružio se Sberbank BH kao direktor za maloprodaju, nakon što je prešao iz UniCredit banke gdje je također radio kao direktor maloprodaje. U junu 2014. godine postaje član Uprave Sberbank BH odgovoran za poslovanje sa stanovništvom.

Enver Lemeš, iskusni je finansijski menadžer koji se pridružio Sberbank BH timu u oktobru 2013. godine kao direktor zadužen za poslovanje sa malim i srednjim preduzećima. Od maja 2014. godine vodi i poslovanje sa korporativnim klijentima. Prije nego je prešao u Sberbanku, gospodin Lemeš je obnašao nekoliko rukovodećih funkcija u maloprodaji i korporativnom poslovanju u UniCredit banci. Tokom protekle tri godine Enver Lemeš je u Sberbank BH izgradio novi SME/Corporate tim koji je postao jedan od najjačih korporativnih prodajnih timova na tržištu.

“Drago mi je što ćemo s Jasminom Spahićem kao predsjednikom Uprave i Enverom Lemešom kao novim članom Uprave moći nastaviti s daljim jačanja tržišne pozicije Sberbank BH, nudeći atraktivne i inovativne proizvode i usluge našim klijentima,” izjavio je Gerhard Randa, predsjednik Uprave Sberbank Europe.

Promjene u Upravi podliježu odobrenju Agencije za bankarstvo Federacije BiH.

IZVORSaopštenje Sberbank BH d.d.
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here