Kompanija Kolektiv d.o.o. i Portal Posao.ba, vodeći portal za zapošljavanje u BiH, već dvanaestu godinu zaredom organizuju najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području Bosne i Hercegovine. Svečanoj ceremoniji proglašenja najpoželjnijih poslodavaca prethodi dvomjesečno online istraživanje, tokom kojeg svi posjetitelji portala www.posao.ba imaju priliku da glasaju za kompanije koje su po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavci u BiH.

Glasajte i osvojite vrijedne nagrade

U online istraživanju mogu učestvovati svi putem portala Posao.ba, a učesnike istraživanja očekuju i vrijedne nagrade. Istraživanje je otvoreno do 23.03.2018. godine.

Priznanje za poslodavce koji nude najbolje uvjete za rad

Istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH je jedinstvena prilika da se oda priznanje onim poslodavcima koji nude najbolje uvjete za rad, te priliku za razvoj i edukaciju zaposlenika. Ovim se kompanije dodatno motiviraju da nastave sa dobrim praksama, te da kontinuirano rade na poboljšanju svojih odnosa prema zaposlenicima i da ulažu u njihov razvoj. Istovremeno, istraživanje nastoji unaprijediti i imidž privatnog sektora kao poslodavca, te podstaknuti nova zapošljavanja u privatnom sektoru.

Snažan brend poslodavca privlači vrhunske talente

Jedan od glavnih izazova sa kojim se kompanije u BiH susreću je pronalazak i zadržavanje  kompetentnih i talentovanih zaposlenika. Brojna istraživanja pokazuju da jak brend poslodavca može značajno olakšati proces pronalaženja novih zaposlenika, te smanjiti troškove novih zapošljavanja za polovinu, kao i broj otkaza od strane zaposlenih. Izgradnja brenda poslodavca traži konstantno ulaganje, ali je zato snažan brend poslodavca po mišljenju većine stručnjaka za regrutaciju, presudan faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata. S tim se slažu i poslotražioci, jer više od polovine njih kažu da je brend poslodavca jedan od ključnih razloga zbog kojih se odlučuju prihvatiti ili odbiti ponudu za posao.

“Najpoželjniji poslodavac“ je kompanija u kojoj svi žele raditi

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika. Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

IZVORSaopštenje Kolektiv d.o.o
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here