Centar komunalnih usluga danas su zvanično otvorili premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministar komunalne privrede i infrastrukture Senad Hasanspahić i direktorica preduzeća Sarajevogas Nihada Glamoč.

“U narednoj 2018.godini planiramo otvoriti još nekoliko komunalnih centara i to na području općina Ilidža, Stari Grad i Vogošća”, najavio je ministar Hasanspahić, te dodao kako je ovaj projekt finansijski podržalo resorno ministarstvo.

Centar komunalnih usluga smješten je u ulici Envera Šehovića na broju 14, a navedeno je kako se i na ovaj način želi olakšati plaćanje računa našim sugrađanima.

“U mandatu ove vlade zabilježen je niz pozitivnih efekata u oblasti komunalne privrede i to sa manjim brojem uposlenih, ali to ne znači da smo uspjeli riješiti sve probleme u ovom sektoru”, naglasio je premijer Konaković.

Po njegovim riječima, otvaranje ovog centra je samo jedan od pokazatelja da kad se želi i hoće onda se sve može.

“Osim što se pojednostavljuju procedure plaćanja računa, ovdje će se moći riješiti i ubrzati administrativni procesi. Na taj način podržati će se investitori i omogućiti otvaranje novih objekata bez dodatnog gubljenja vremena”, poručio je premijer Konaković.

Direktorica Glamoč je pojasnila da sem plaćanja komunalnih usluga u narednom periodu je planirano da ovaj centar bude uvezan sa lokalnim zajednicama, kako građani ne bi morali hodati od jednog naplatnog mjesta do drugog.

Preduzeća “Tržnice”, “Pokop” i “Park” nemaju taj individualni dio komunalne potrošnje, pa će tamo naplata biti organizirana na drugi način.

 

 

IZVORSaopštenje Vlade Kantona Sarajevo
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here