Prijavite se na Hackathon i pokažite šta znate!

351
Hackathon

Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA) u suradnji sa softverskom kompanijom Klika iz Sarajeva, organizira dvodnevni Hackathon, u petak i subotu, 15. i 16. decembra 2017. godine u Sarajevu, a mladi developeri i dizajneri iz svih dijelova Bosne i Hercegovine imaće priliku tokom dva dana trajanja događaja odmjeriti snage i pokazati šta znaju.

Na Hackathonu će učestvovati ukupno 15 mladih ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, bez i sa radnim iskustvom iz oblasti web i app developmenta, grafički i UX/UI dizajneri, studenti medicine i aktivisti. Tokom dva dana održavanja Hackathona učesnici će, organizirani u tri tima od po pet članova, raditi na razvoju web i mobile aplikacije koja za cilj ima upoznati mlade osobe širom Bosne i Hercegovine sa spolno prenosivim infekcijama (SPI), njihovim simptomima, mogućnostima prevencije i liječenja.

Hackathon će biti održan u prostoru kompanije Klika, a svi učesnici će imati priliku surađivati sa iskusnim mentorima, iz tri oblasti: software developmenta, dizajna i medicine.

Najuspješniji tim, pored vrijednog iskustva koje će sigurno steći tokom ova dva dana, očekuju i vrijedne nagrade.

Putne troškove, troškove hrane i smještaja, te troškove opreme koja će biti korišćena tokom dva dana za potrebe Hackathona  pokriće organizatori događaja.

Kako se prijaviti? Pošalite svoj CV, github linkove, portfolio, i sve ono što smatrate da će vas predstaviti na najbolji način na: hackathonunfpa@gmail.com najkasnije do 09.12.2017. do 23:59h.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here