Velika zainteresovanost agencija iz Azije za turističku ponudu BiH

Već iduće godine možemo očekivati veći priliv turista iz Malezije, Indije, Kine, Indonezije, Filipina i drugih zemalja u njihovom okruženju

837

Labbaik Travel & Tourism predstavio je Bosnu i Hercegovinu na najvećem azijskom sajmu turizma ITB Asia koji ove godine slavi desetogodišnjicu postojanja. Sajam je posjetilo 11.000 delegata iz MICE, korporativnog i leisure sektora u turističkoj industriji.

“Iznenađeni smo interesovanjem koje su pokazali predstavnici turističkih agencija uglavnom iz Azije, koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao egzotičnu destinaciju punu potencijala. Iako mnogi sa sigurnošću ne mogu reći gdje se tačno nalazi BiH, ohrabruje činjenica da već iduće godine možemo očekivati veći priliv turista iz Malezije, Indije, Kine, Indonezije, Filipina  i drugih zemalja u njihovom okruženju”, kazala je Belma Mujezinović, izvršna direktorica Labbaik Travel & Tourism.

Podršku bh. izlagačima na sajmu iskazao je i Emir Hadžikadunić, ambasador BiH u Maleziji, i njegova supruga Nermana Hadžikadunić, koji su posjetili štand Labbaika ne krijući oduševljenje brojem zainteresovanih predstavnika agencija iz cijelog svijeta za turističku ponudu Bosne i Hercegovine.

“Ambasada BiH u Maleziji kontinuirano radi na promociji turističkih kapaciteta BiH što se primijeti kroz povećanje broja turista koji dolaze iz ove azijske zemlje. Mi ćemo svakako nastaviti sa našim aktivnostima koje će olakšati bh. turističkim kompanijama da lakše stupe u kontakt i ostvare saradnju sa partnerima u Maleziji”, istakao je Hadžikadunić.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here