Turkish Airlines novi sponzor KK Bosna Royal

Ovim sponzorstvom KK Bosna Royal pridružila se FK Sarajevo i tako postala drugi sportski kolektiv sponzoriran od strane Turkish Airlinesa

522
Izvor: trt.net.tr/bosanski

Turkish Airlines, aviokompanija koja leti na više destinacija nego ijedna druga i povezuje Sarajevo sa svijetom više od 20 godina, nastavlja tradiciju sponzoriranja sportskih klubova u BiH te je tako u Sarajevu potpisan sponzorski ugovor sa bivšim prvakom Evrope KK Bosna Royal.

Ovim sponzorstvom KK Bosna Royal pridružila se FK Sarajevo i tako postala drugi sportski kolektiv sponzoriran od strane Turkish Airlinesa. Ugovor je potpisan na godinu dana sa mogućnošću produženja, a logotip Turkish Airlinesa krasit će dresove Studenata u narednoj sezoni.

“Tri godine radimo intenzivno na oživljavanju brenda KK Bosna i potpisivanjem ovog ugovora sa jednom od najboljih aviokompanija na svijetu nam je pokazatelj da smo na pravom putu. Ujedno se nadamo da će ovo biti dobar primjer drugim kompanijama u Bosni i Hercegovini da se pridruže projektu i pomognu u vraćanju sjaja bivšem evropskom prvaku. Hvala predstavnicima Turkish Airlinesa u Sarajevu na prilici da vratimo vrhunsku košarku u naš grad, rekao je Damir Krupalija, direktor KK Bosna.

„Sarajevo nikada nije bila obična destinacija za Turkish Airlines, posebno ako uzmemo u obzir historijsku i tradicionalnu povezanost Turske i BiH. Ovim sponzorstvom želimo Sarajevu vratiti stari duh vrhunske košarke, a nakon duže pauze KK Bosna će ponovo zaigrati na evropskoj sceni. Nadamo se da će ovaj sponzorski ugovor pomoći da se KK Bosna Royal vrati na poziciju koju zaslužuje“, naglasio je Halit Levent Sirin, menadžer prodaje Turkish Airlinesa za Bosnu i Hercegovinu.

Jusuf Jamakosmanović, regionalni predstavnik za marketing pri Turkish Airlinesu, na kraju je istakao zadovoljstvo činjenicom da će Turkish Airlines košarkašku momčad KK Bosne Royal, već u septembru prevesti na njihovo prvo evropsko takmičenje nakon godina pauze.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here