U toku ekološka akcija:”Sakupi Swity, okoliš zaštiti”

Kompanija Swity osigurala je i nagrade za pobjednike, a koje će im dobro doći u poboljšanju kvaliteta nastave.

464

Tvornica za preradu voća i povrća Swity d.o.o. iz Gradačca pokrenula je akciju sakupljanja otpada pod nazivom “Sakupi Swity, okoliš zaštiti”. Radi se o takmičenju 19 osnovnih škola sa područja četiri grada u BiH, Sarajevo, Zenica, Tuzla i Gračanica, u sakupljanju što veće količine prazne ambalaže Swity sokova u tetrapaku. Projekat traje od 1. maja do 20. juna, kada će biti proglašeni pobjednici, tj. škole i razredi koji skupe najviše otpada.

“Tri su cilja koja želimo ostvariti. Prvi cilj je jačanje ekološke svijesti među učenicima i nastavnicima, tj. da naša ambalaža ne završi negdje u prirodi. Drugi cilj je jačanje svijesti o kupovini domaćih proizvoda, jer na taj način jačamo domaću privredu, ali i školstvo, zdravstvo i sve što je bitno za uspjeh i razvoj. I, treći cilj je jačanje svijesti kod najmlađih o potrebi konzumiranja zdravih sokova u jednoj zdravo osmišljenoj ishrani, jer poznato je da mi u Swity sokovima koristimo isključivo svježe voće i povrće u procesu proizvodnje kontrolisanog kvaliteta. Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je  zabranjena u EU”, kazao je Merim Stupar brand menadžer u kompaniji Swity d.o.o.

Kompanija Swity osigurala je i nagrade za pobjednike, a koje će im dobro doći u poboljšanju kvaliteta nastave. Pobjednička škola u sva četiri grada dobija projektor sa pratećom opremom, dok će pobjednička škola u svakom gradu pojedinačno osvojiti laptop. Najbolji razred u pobjedničkoj školi u svakom od četiri grada dobija školski pribor za iduću školsku godinu.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here