Beogradska Slavija bogatija za fenomenalnu muzičku fontanu

Izgradnja fontane koštala je oko 1,8 miliona eura, a proizvedena je u Grčkoj.

796
Foto: Dragan Kadić

Uz zvuke pjesama Michaela Jacksona i Pavarottija, pokazavši svu svoju raskoš, nedavno je otvorena nova muzička fontana na beogradskoj Slaviji.

“Vodeni ples” bit će izvođen u pratnji muzike, a koje numere će biti emitovane dve puta dnevno – radnim danima od 9 do 11 i od 20 do 22 sata, te vikendom od 9 do 12 i od 18 do 22 sata, odlučit će komisija sastavljena od muzičkih stručnjaka.

Foto: Dragan Kadić

Fontana zauzima 800 kvadrata vodene površine, prečnika je 32 metra. Ima 350 mlaznica od kojih neke mlaz bacaju čak 16 metara uvis. Fontana ima mogućnost rada i na ekstremno niskim temperaturama.

“Ova fontana ima svoje grijače, to znači da će ona raditi i zimi, i sve do minus 20 stepeni ona najnormalnije radi. To je jedina takva fontana u ovom dijelu Evrope”, naglasio je Goran Vesić, gradski menadžer.

Kako kažu, sve boje koje postoje zastupljene su na ovoj fontani, a građani će moći da ih vide i iz blizine, jer će se fontani moći prići preko pješačkog prelaza koji će naknadno biti ocrtan.

Posebne svjetlosne efekte proizvodit će reflektori, od kojih je 300 unutar fontane, a 75 van nje. Izgradnja fontane koštala je oko 1,8 miliona eura, a proizvedena je u Grčkoj.

IZVORKurir.rs
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here