Poslovni toranj koji je dio Sarajevo City Centra prostire se na 6.000 kvadratnih metara i opremljen je po najvećim svjetskim standardima. U samom centru grada i svih važnih dešavanja uskoro će otvoriti vrata modernih kancelarijskih prostorija i konferencijskih dvorana s najsavremenijom tehnologijom.

Poslovni toranj osigurat će i više od 50 radnih mjesta, a dodatno na indirektan način pružiti zaposlenje i velikom broju konsultanata, kompanija te dobavljača. Investitor je i pri samoj realizaciji projekta ukazao povjerenje domaćim firmama te ih je blizu 100 bilo angažirano na različitim poslovima.

“Projekat je osmislio eminentni arhitektonski biro ‘Grupa Arh’ na čelu sa arhitektom Seadom Gološom. Nekonvencionalni kancelarijski pristup izuzetno će vas uvući na nivo ljudskog prostornog postojanja, a koju objekt svojim formama pokreće izvana ka unutra. Ovo se naročito zapaža na nestandardnim, izuzetnim vizurama i različitim visinama parapeta u kancelarijama”, istakao je Ferid Mujanović, predstavnik firme MDC koja je angažovana od samog početka projekta i obavlja funkciju upravljanja u razvoju i realizaciji projekta (Project Management).

Vrhunska lokacija ovog poslovnog kompleksa izgrađenog po najvećim svjetskim standardima idealna je za poslovne subjekte i zbog blizine svih važnih, javnih i kulturnih institucija, blizine banaka, i samog jezgra grada te javnog prijevoza.

Pored Poslovnog tornja, Sarajevo City Centar čija se vrijednost procjenjuje na 250 miliona eura sastoji se od shopping centra, luksuznog hotela, te podzemne garaže koja raspolaže sa 1.100 parking mjesta.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here