Naslovnica Vijesti BiH BFC SEE: Opština Stanari ima povoljno poslovno okruženje

BFC SEE: Opština Stanari ima povoljno poslovno okruženje

Opština Stanari ispunila je kriterijume Programa ceritifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi u skladu sa standardom BFC SEE.

128
Odlukom Regionalnog savjeta Opština Stanari stiče pravo na korišćenje naziva „Povoljno poslovno okruženje – Business Friendly Municipality“ i pravo korišćenja i isticanja zaštićenog znaka certifikacije u naredne tri godine.

Certifikat BFC SEE, između ostalog, za privredu i investitore koji žele da se presele ili prošire svoje poslovanje, potvrđuje stabilno i predvidivo poslovno okruženje i identifikuje opštinu koja nudi najbolje uslove za ulaganje i ima najveći potencijal za razvoj.

Na ovaj način, opština Stanari pridružila se gradovima i opštinama iz Republike Srpske (Prijedoru, Banjoj Luci, Bijeljini, Trebinju, Gradiški, Srpcu, Modriči, Doboju, Tesliću, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Zvorniku, Brodu, Prnjavoru i Kotor Varoši), ali i cijele regije koje karakteriše povoljno poslovno okruženje.

Podsjećamo, program certifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, koji se provodi u Republici Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini I Crnoj Gori.

Ovaj program namijenjen je gradovima i opštinama, koji imaju odgovorajuće kapacitete, strateški su opredjeljene da unaprijede privredni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.

Tehnički sekretarijat za provođenje ovog programa u Republici Srpskoj je Privredna komora Republike Srpske.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here