Mastercard imenovao novog generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu

Bartosz Ciolkowski imenovan je za generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu u kompaniji Mastercard.

87

Na novoj poziciji, Ciolkowski će biti odgovoran za implementaciju strategije u cijelom regionu koji uključuje Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Izrael, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Rumuniju i Srbiju, a biće odgovoran i za dalju implementaciju elektronskih plaćanja, kao i saradnju sa partnerima iz državnog i privatnog sektora.

Ciolkowski je dio kompanije Mastercard od 2005. godine. Prethodno je obavljao ulogu generalnog direktora za Poljsku, gdje je značajno doprinio dinamičnom razvoju sektora elektronskog plaćanja kroz uvođenje inovativnih rješenja i proizvoda, kao i širenje prihvatne mreže. Imao je ključnu ulogu u osnivanju FondacijeCashless Poland, kao i u uključivanje kompanije Mastercard u Polish Payment Standard (PSP), koja je vlasnik platnog sistema BLIK.

Ciolkowski je također vodio poslovanje kompanije Mastercard na tržištima Češke i Slovačke, a zajedno sa novim imenovanjem pridružuje se menadžerskom timu Mastercard Evropa.

Mark Barnett, predsjednik kompanije Mastercard za Evropu, kaže; “Apsolutno mi je zadovoljstvo da najavim Bartoša kao generalnog direktora za Jugoistočnu Evropu. Njegov sveobuhvatan doprinos razvoju dinamičnog platnog ekosistema u Poljskoj bio je neprocjenjiv i ne sumnjamo da će njegovo imenovanje biti od ključnog značaja za sektor elektronskih plaćanja u Jugoistočnoj Evropi.” 

Ciolkowski je trenutno član nadzornog odbora Polish Payment Standard-a, i ostaće i dalje na toj poziciji. Također, on će zadržati svoju ulogu člana nadzornog odbora u Cashless Poland Fondaciji.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here