Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2022. godinu je dm drogerie markt

Titula opravdana i povišicom plate u prosječnom iznosu od 25 posto za sve zaposlenike

53

Među 420 nominovanih kompanija u ukupnom poretku, dm drogerie markt je, u izboru web portala Mojposao.ba u kojem je učestvovalo više od 15.000 ispitanika izabran za Najpoželjnijeg poslodavca u BiH za 2022. godinu. Osim toga, dm je osvojio titulu Najpoželjnijeg poslodavca u sektoru maloprodaje te u posebnoj kategoriji „Family-Friendly poslodavac“, koja se dodjeljuje u skladu s UNPFA.

Bh. javnost ponovo je prepoznala njegovanje dobrog odnosa između zaposlenika i poslodavca koje se ogleda u sigurnosti radnih mjesta, redovnim povećanjima, isplati 13. plate i regresa, ulaganju u stručne edukacije i školovanja, brizi za zdravlje zaposlenika i održavanju pozitivne radne atmosfere, novogodišnje proslave i Obiteljskog dana.

„Ponosni smo što je bosansko-hercegovačka javnost ponovo prepoznala naše kontinuirano zalaganje da zaposlenici dm-a s osmijehom dolaze na posao. Sada nas je već više od 1.000 i zajedno činimo tim koji ostvaruje izvanredne rezultate. Upravo zbog toga je svim zaposlenicima od prvog mjeseca tekuće godine povećana plata za prosječno 25 posto, što predstavlja slijed dobrih praksi koje njegujemo godinama, poput isplate regresa u visini plate, isplate 13. plate u decembru i drugih benefita za zaposlenike. Ujedno smo time zaposlenicima i njihovim obiteljima željeli olakšati izazovni period inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica“,izjavio je Damir Šlosel, direktor dm-a u BiH i dodao da su zaštita i unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja zaposlenika, ulaganje u njihov razvoj i stručno usavršavanje te novčana stimulacija samo neke od dobrih praksi kojima kompanija dm gradi imidž uzornog poslodavca.

Kompanija dm je u protekloj godini u dva navrata povećala plate svim zaposlenicima, u januaru 9,5 posto i u maju 9 posto, a po preporuci Vlade FBiH isplaćena je i jednokratna novčana pomoć, u punom iznosu. Iako se preporuka odnosila na područje Federacije BiH, isplatom su obuhvaćeni i zaposlenici u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Istraživanje koje web portal Mojposao.ba provodi već 16. godinu zaredom ima za cilj otkriti mišljenje javnosti o kompanijama poželjnim za rad, a sve kako bi se poslodavci dodatno motivisali na ulaganje u brend i razvoj ljudskih potencijala. Kompanija dm drogerie markt u BiH priznanje Najpoželjnijeg poslodavca osvaja deveti put, od toga sedmi put zaredom.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here