Novi Mac Mini računar s M1 čipom donosi čak 60 posto efikasniji rad

Početna cijena novog Mac Mini računara iznosi 699 dolara (verzija 8 + 256 GB), dok će vas varijanta 8 + 512 GB koštati 899 dolara.

30

Novi Mac Mini, u odnosu na svog prethodnika, dobio je nekoliko novih nadogradnji – koje će zasigurno privući nove korisnike. Mac Mini izgleda gotovo identično, kao i njegov prethodnik. Atraktivan minimalistički dizajn donosi iznimno malo i lako prenosivo kućište na kojem se nalazi nekoliko priključaka. Prije svega, tu su dva USB-C ulaza koji ujedno podržavaju Thunderbolt i USB 4, ali i dva USB-A ulaza. Na uređaju su priključci za slušalice i ethernet, a tu su i dva priključka za ekrane.Ono gdje se novi Mac Mini ponajviše razlikuje od svog prethodnika, definitivno je novi M1 čip. Inovativni čip razvijen od strane Apple-a prvi put je svoje mjesto pronašao u Mac Mini računaru.

Zanimljivo, prema prvim informacijama novi bi M1 čip trebao osigurati čak 60 posto bolje performanse u odnosu na svog prethodnika. Uz sam procesor, korisnici će moći birati između dvije kombinacije po pitanju radne memorije i memorije za čuvanje podataka. Tako će se u ponudi naći računar s 8GB radne memorije te 256 GB prostora za čuvanje podataka (SSD). Druga opcija će biti računar s 8GB radne memorije, ali sa znatno više prostora za podatke – 512 GB SSD. Početna cijena novog Mac Mini računara iznosi 699 dolara (verzija 8 + 256 GB), dok će vas varijanta 8 + 512 GB koštati 899 dolara.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here