VTK BiH- Potpisani Memorandumi o razumijevanju s TOBB-om i MUSIAD-om

Potpisivanjem sporazuma otvorene brojne mogućnosti za unapređenje saradnje

28

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine   Vjekoslav Vuković je   boravio u radnoj posjeti Istanbulu i tom prilikom u ime VTKBiH i potpisao Memorandum o razumijevanju s Unijom privrednih komora Republike Turske (TOBB) i Udruženjem nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD)

Predsjednik Vuković je posjetio TOBB i tokom sastanka, upriličenog prije ceremonije potpisivanja Memoranduma, sa predstavnicima institucije razgovarao o zajedničkim aktivnostima koje se mogu preduzeti za dalji razvoj odnosa.

Pored toga, razmijenjena su mišljenja o zajedničkim radnim područjima TOBB-a i Komore u Eurokomori i Balkanskoj uniji komora.

 Vuković je potpisao i Memorandum o razumijevanju s Udruženjem nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD), a nakon toga obišao sajam MUSIAD Expo.

Tokom održanih sastanaka istaknuto je da su potpisivanjem sporazuma otvorene brojne mogućnosti za unapređenje saradnje, te da je Vanjskotrgovinska komora BiH značajan partner u povezivanju kompanija i unapređenja ekonomskih veza između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here