Prijave za Erasmus program razmjene mladih preduzetnika

Na poziv se mogu prijaviti kandidati iz zemalja Evropske unije i zemalja članica COSME programa: Albanija, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Turska, Ukrajina, Islan

59

Objavljen je poziv za Erasmus program evropske razmjene za mlade preduzetnike. U okviru programa, učesnici će biti dio razmjene sa drugim zemljama učesnicama programa. Razmjena traje od jednog do šest mjeseci.

Cilj programa je pomoći novim preduzetnicima u sticanju novih potrebnih vještina za upravljanje malim i srednjim preduzećima kroz posjete preduzećima u drugim zemljama. Troškovi razmjene su djelimično pokriveni finansiranjem od strane Evropske komisije. Učesnici će imati priliku da tokom perioda boravka i rada u preduzećima zemalja učesnica steknu nova znanja i vještine, unaprijede svoje poslovne planove, postanu članovi međunarodne evropske mreže uspješnih preduzetnika, steknu znanje o regulativnim okvirima zemalja Evropske unije, učestvuju u saradnji u interkulturalnom okruženju. Pokriveni su troškovi obuka prije učešća, a učesnicima će biti dodijeljen grant namijenjen troškovima puta i života tokom trajanja programa.

Na poziv se mogu prijaviti kandidati iz zemalja Evropske unije i zemalja članica COSME programa: Albanija, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija, Turska, Ukrajina, Island.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here