VLADA POSAVSKOG KANTONA ODOBRILA ISPLATU SUBVENCIJA ZA JUNI 2020.

Usvojena je i Odluka o davanju prethodne saglasnosti na donošenje Odluke o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za prikupljanje prijava za dodjelu financijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju isplate dijela neto plaće za juni 2020. godine

43

Vlada Posavskog kantona usvojila je Odluku o izmjeni Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Budžetom Posavskog kantona za 2020. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga. Usvojena je Odluka o davanju prethodne suglasnosti na donošenje Odluke o dopuni i izmjeni Odluke o dodjeli nepovratnih finansijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za prikupljanje prijava za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava za subvencioniranje isplate dijela bruto minimalne plaće za mart 2020. godine. Usvojena je i Odluka o davanju prethodne saglasnosti na donošenje Odluke o dodjeli nepovratnih financijskih sredstava po provedenom Javnom pozivu za prikupljanje prijava za dodjelu financijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju isplate dijela neto plaće za juni 2020. godine.

„Korisnici sredstava čije su prijave zadovoljile uvjete Javnog poziva odabrani su na temelju Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2020. godinu na poziciji Grant za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga i Kriterija za vrjednovanje i ocjenu prijava za dodjelu financijskih sredstava – subvencioniranje poduzeća, obrta i zadruga sa ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa“, istaknuo je u obrazloženju Dragutin Živković, ministar privrede Posavskog kantona.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here