Forbes skinuo Kylie Jenner s liste milijardera

Forbes navodi da je ponovo pregledao finansijske podatke kompanije Coty, koja je kupila 51 posto dionica kompanije Kylie Cosmetics, i ustanovio da je biznis Kylie Jenner znatno manje profitabilan nego što je ona godinama tvrdila

53

Američki magazin Forbes, koji je u martu prošle godine proglasio reality zvijezdu Kylie Jenner najmlađom milijarderkom na svijetu koja je sama zaradila novac, objavio je da više ne veruje da je neto vrijednost njenog bogatstva toliko velika.

Forbes navodi da je ponovo pregledao finansijske podatke kompanije Coty, koja je kupila 51 posto dionica njene kompanije Kylie Cosmetics u novembru 2019. godine, i ustanovio da je biznis Kylie Jenner znatno manje profitabilan nego što je ona godinama navodila kozmetičku industriju i medije da vjeruju.

Kylie Jenner je prošle godine postala poznata kao 22-godišnja milijarderka, a nedavno je za oko 600 miliona dolara prodala 51 posto udjela u svojoj kozmetičkoj kompaniji Kylie Cosmetics. No, Forbes sada tvrdi da je Kylie Jenner lažirala finansijske dokumente koji su podupirali tvrdnje o tome koliko je dobro stajala njena kompanija i na osnovu kojih je  Kylie Cosmetics bila procjenjena na 1,2 milijarde američkih dolara. Nova Forbesova procjena je da imovina Kylie Jenner vrijedi oko 900 miliona dolara.

Jenner je uzvratila Forbesu putem društvenih mreža.

“Šta me je dočekalo kad sam se probudila? Mislila sam da je ovo stranica koja drži do sebe. Sve što vidim je niz netačnih tvrdnji i nedokazanih sumnji. Nikad nisam tražila nikakvu titulu, niti pokušala lagati kako bih je dobila“, napisala je Jenner na Twitteru.

Ona se posebno osvrnula na konstataciju da je možda falsifikovala poreznu karticu. Naime, Forbes je objavio da povrat poreza iz 2016. ukazuje na znatno više prihode nego što su oni koje je Coty objavio. Kao jedina moguća, Forbes je ponudio objašnjenja da je prodaja proizvoda Kylie Cosmeticsa drastično opala u sljedeće dvije godine ili da je povrat poreza bio falsifikovan.

“To je vaš dokaz? Znači, vi ste samo mislili da je u pitanju falsifikat!? Šta ja to čitam“, upitala se Jenner u svojoj Instagram reakciji.

 

 

 

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here