Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Challenge fonda

Trajanje projekta je najviše 12 mjeseci, očekivani početak realizacije je u avgustu 2020. godine

223

Češki povjerenički fond pri UNDP je u okviru Challenge Fonda objavio poziv za predlaganje inovativnih rešenja iz oblasti: Održivi rast sa fokusom na cirkularnu ekonomiju, zelenu ekonomiju, tehnologiju i održivi turizam, održivu poljoprivredu; te oblasti Javne uprave sa fokusom na upravljanje otpadom, izlaznu plastiku za jednokratnu upotrebu, zagađenje zraka, obnovljive izvore energije, zelenu nabavku.
Rok za dostavljanje prijedloga je 30. juni 2020. godine.

Prijedlog projekta, koji mora sadržavati inovativni element za razvoj Bosne i Hercegovine, mogu dostaviti češki subjekti iz privatnog, nevladinog, akademskog i državnog sektora ili istraživačkih centara. Uslov je uključivanje partnera iz BiH kako bi se osigurala održivost u lokalnim uslovima i promovisala održivosti i skalabilnost rješenja. Trajanje projekta je najviše 12 mjeseci, očekivani početak realizacije je u avgustu 2020. godine. Iznos finansijske potpore iz Češkog povjereničkog fonda pri UNDP iznosi 20. 000 – 40. 000 USD (20 posto sufinansiranje realizatora i 20 posto UNDP-a).

Program Challenge Fond se uspješno realizuje u Bosni i Hercegovini, Moldaviji i Gruziji od 2018. godine i uz pomoć ovog Programa uspješno su uspostavljeni zanimljivi poslovni kontakti i partnerstva.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here