NOVI CITROËN C3: JOŠ VIŠE OSOBNOSTI I UDOBNOSTI!

Zahvaljujući svojim učinkovitim motorima s unutarnjim izgaranjem koji su u skladu s normom Euro 6 i koji sjedinjuju bolje performanse i niske emisije, Novi C3 svestrana je limuzina u središtu tržišta.

108
Citroen

S gotovo 4,5 miliona izrađenih primjeraka od njegove pojave na tržištu, C3 je najprodavaniji model iz game CITROËN koji je krajem decembra 2019. bio među pet najprodavanijih vozila u Evropi u segmentu B i treće najprodavanije vozilo u Francuskoj. To karizmatično i šarmantno vozilo nastavlja svoj pohod u vrlo konkurentnom segmentu ističući svoj jedinstveni dizajn, vrlo poseban karakter i udobnost karakterističnu za CITROËN. Model koji je 2016. uzdignuo Marku na novu razinu otada je uspio privući više od 750.000 kupaca širom svijeta. Uspješna formula „Inspired by You” i dalje za cilj ima privući mlade kreativce vedrog duha koji žive u gradskim i prigradskim područjima koji su u stalnom pokretu. Međutim, ona nastavlja privlačiti i poslovne korisnike. U tom je kontekstu zabilježeno da se broj registriranih vozila C3 za osobnu i poslovnu namjenu povećao za 12,6 % u 2019. godini.

Takvim se razvojem situacije dodatno naglašava želja marke CITROËN da „ne bude ista kao i svi drugi”.

Ukratko, Novi C3 najprilagodljivija je i najudobnija limuzina s jedinstvenim karakterom na tržištu.

JEDINSTVENA OSOBNOST: NOVI PREDNJI KRAJ I JOŠ VIŠE OSOBNOSTI
  • Novi dizajn kojim se ističe različitost. Novi Citroën C3 kao model prepoznatljivog stila i jedinstvenog oblika udaljava se od stereotipa ovog segmenta i ruši ustaljena tržišna pravila. Osim odvažnog stila novog prednjeg kraja kojim se predstavlja novi potpis Marke inspiriran konceptnim automobilom CXPERIENCE, tu su i nova LED svjetla, novi aluminijski naplatci od 16″ i 17″ i novi elementi Airbump® za još snažniji dojam.
  • Više mogućnosti personalizacije: Pod geslom „Inspired by You” CITROËN svakom svojem kupcu omogućuje da osmisli vozilo u skladu sa svojim stilom. Mogućnosti personalizacije koje pruža Novi C3 sada su proširene s 36 na 97 kombinacija, uključujući nove boje karoserije (crvena Elixir i plava Spring), novi paket Color i novu boju krova, nove krovne naljepnice vanjske ukrasne elemente i nove mogućnosti uređenja unutrašnjosti (opcija Techwood, koja u prostor unosi toplinu, i opcija Emeraude, koja unosi dinamičnost).
NENADMAŠAN NIVO UDOBNOSTI I SAVREMENOST U VOZILU
  • Novi Citroën C3 osmišljen je tako da svaka vožnja u njemu bude ispunjena zadovoljstvom.
  • Osjećaj udobnosti u vozilu dodatno se naglašava novim sjedalima Advanced Comfort i središnjim naslonom za ruku, kojima se nadopunjuje iskustvo potpuno ugodne vožnje (prigušivanje raznih vibracija, upravljanje).
  • Model je jednostavan za uporabu i opremljen mnoštvom korisnih tehnologija koje ujedinjuju opuštenost i suvremenost u svakodnevnoj vožnji. Novi C3 ide ukorak s vremenom, pa je tako u njega ugrađen sustav za pomoć pri parkiranju sprijeda (novo), jedno od 12 mogućih rješenja za pomoć u vožnji kojima se postiže viša razina udobnosti (kao što su sustav za pokretanje vozila bez ključa ili sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici) i veća sigurnost (poput automatskog kočenja u nuždi koje omogućava sustav Active Safety Brake, prepoznavanja prometnih znakova ili automatskog uključivanja dugih svjetala).
  • Tu su i različite internetske usluge kojima se nastoji olakšati svakodnevni život vozača i putnika i koje omogućuju pomoć na cesti, navigaciju i prenošenje zaslona mobilnog uređaja na tablet (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play).
PRILAGOĐEN SVIM POTREBAMA
  • Novi Citroën C3 kompaktan je i okretan te ima najprostraniju kabinu na tržištu, što ga čini praktičnim za svakodnevne vožnje.
  • Ovo svestrano i atraktivno gradsko vozilo u središtu tržišta u ponudi ima gamu učinkovitih motora koji omogućuju potpuno bezbrižnu vožnju.

„Prodano je gotovo 4,5 milio

na primjeraka vozila Citroën C3 od njegovog prvog pojavljivanja na tržištu i 750 000 primjeraka od puštanja u prodaju treće generacije ovog vozila 2016. godine! Komercijalni uspjeh potvrđuje da je riječ o najprodavanijem modelu Marke koji se osim toga nalazi među pet vodećih modela u tom segmentu. Citroën svakako želi nastaviti tim putem uspjeha tako da dodatno naglasi one aspekte koji ovo vozilo čine toliko drukčijim i posebnijim od drugih: jedinstven stav i novi identitet Marke koji se odražava u prednjem kraju vozila, još veće mogućnosti personalizacije, vrhunska udobnost i brojna moderna tehnološka oprema koja olakšava svakodnevicu. Zaista je riječ o utjelovljenju svega što naši klijenti očekuju od Marke „Inspired By You”. Novi C3 predstavio je potpuno novi dizajn prednjeg dijela vozila, nadahnut posljednjim konceptnim vozilima, što je i dokaz važnosti ovog modela”, rekao je Vincent Cobée, glavni direktor marke CITROËN

 JEDINSTVENA OSOBNOST

Treća generacija modela Citroën C3 svestrani je gradski automobil u koji se kupci zaljube na prvi pogled, a njegove brojne prednosti privukle su više od 750.000 kupaca širom svijeta od njegovog puštanja u prodaju. Vozilo vrlo upečatljivog izgleda 2016. je dobilo novi stilski potpis za trenutačnu gamu (SUV C3 Aircross, C4 Cactus, Berlingo i SUV C5 Aircross), a ove godine ponovno dobiva novo ruho. C3 je vozilo jedinstvene osobnosti, prepoznatljivog vizualnog potpisa i uistinu jedinstvenih linija čime odudara od jednoličnosti na tržištu.

NOVI PREDNJI KRAJ

Novi prednji kraj koji krasi Novi Citroën C3 označava potpuni zaokret u pogledu stila game CITROËN.

Novi prednji kraj plijeni pozornost već na prvi pogled, a inspiriran je konceptnim automobilom CXPERIENCE, koji je predstavljen na Pariškom salonu automobila 2016. Odvažan dizajn prednjeg dijela pridonosi dojmu povišenosti vozila i dodatno naglašava njegovu osobnost. Novim potpisom, prepoznatljivim obilježjem marke CITROËN, sada se dodatno pojačava dojam visine poklopca motora. U prvom su planu ševroni i kromirana letvica koji se protežu do LED dnevnih svjetala (ovisno o izvedbi) i tako naglašavaju širinu vozila. U drugom su planu nova redizajnirana svjetla, koja dolaze s LED tehnologijom na svim izvedbama. Dozu boje i svježine donose i umeci koji okružuju svjetla za maglu koja su smještena na donjem dijelu.

Novi motivi na obrubima stražnjih trokutastih stakala (čiji oblik podsjeća na dizajn kapsula na oblogama Airbump®) također naglašavaju usklađen dizajn automobila, ali i njegov izgled iz bočne perspektive.

Stražnji kraj zadržao je glatke linije među kojima se ističu stražnja svjetla čiji tehnološki napredan svjetlosni potpis s efektom 3D ističe vrijednost koju ima Novi Citroën C3. Na središnjem dijelu vrata prtljažnika nalaze se sjajni crni ševroni s kromiranim obrubom koji daju moderan izgled stražnjem dijelu vozila.

PREPOZNATLJIV IZGLED

Osobnost i izgled koji odlikuju Novi Citroën C3 sada su još dinamičniji i stvaraju dojam prirodne snage vozila. Novi C3 krase skladne linije kojima se naglašava njegova robusnost. Njegovi snažni obrisi dodatno su naglašeni novim upečatljivim vizualnim elementima koji pridonose njegovu dinamičnom izgledu.

  • Visok i vodoravan prednji blok. Taj karizmatični blok vozilu Novi C3 daje samouvjeren izgled uz kompaktnu dimenziju duljine od 3,99 m. Na bočnoj strani vozila ističe se lebdeći krov na crnom okviru vjetrobranskog stakla, dok se linije vodoravnih profila stakala nastavljaju na povišen poklopac motora.
  • Bočni elementi Airbump® (ovisno o izvedbi). Ti su elementi pravi vizualni potpis Marke te istodobno štite karoseriju i naglašavaju stil vozila. U redizajniranoj verziji sastoje se od niza koji čine tri ispupčene kapsule na donjem dijelu vrata i obruba u boji koja ovisi o paketu Color koji je kupac odabrao.
  • Kotači velikog promjera (ovisno o izvedbi). Novi C3 dolazi s najvećim kotačima na tržištu (640 mm, ovisno o izvedbi) i stoga odlično prianja na cesti. Njima se dodatno ističe jedinstven karakter vozila te se poboljšava razina udobnosti jer se zadržava visina boka.
  • Obloge blatobranâ i donjeg dijela karoserije (ovisno o izvedbama). Vrlo uočljivi široki blatobrani naglašavaju široke konture prednjih i stražnjih bokova i pridonose dojmu snažnog vozila. Osjećaj zaštićenosti pojačavaju veliki odbojnici u boji koji se nalaze na donjem dijelu i koji jamče robusnost u svakodnevnim vožnjama.
  1. POBOLJŠANA PONUDA PERSONALIZACIJE

Kada je pušten u prodaju 2016. godine, C3 je bio prvi model koji je svojim kupcima nudio tako cjelovitu i usklađenu ponudu personalizacije u središtu tržišta. Ta će posebnost postati glavno razlikovno obilježje za pozicioniranje marke CITROËN u odnosu na ostatak segmenta. Novi C3 kupcu pruža još veći broj mogućnosti kako bi pronašao vozilo koje mu najviše odgovara.

U skladu s potpisom „Inspired by You” personalizacija omogućuje svakom kupcu da u potpunosti istakne svoju osobnost i stil, pa tako može birati u rasponu od potpuno diskretnog do suvremenog vanjskog izgleda ili pak osvježiti klasičnu boju krovom u kontrastnoj boji i/ili obojenim elementima. Osvrtna zrcala i obrubi stražnjih trokutastih stakala usklađeni su s bojom krova kako bi se stvorila skladna cjelina i naglasila osobnost koja krasi Novi Citroën C3. Paketi Color mogu se primijeniti na elemente Airbump®, ali i na obrube svjetala za maglu.

97 MOGUĆIH KOMBINACIJA VANJSKOG IZGLEDA

Savremenija nego ikad i u skladu s potpisom„Inspired by You” limuzina robusnog izgleda znatno povećava broj mogućnosti personalizacije i s dosadašnjih 36 skače na 97 kombinacija te na taj način dodatno naglašava modernost i atraktivnost svoje ponude. Kako bi uspio u ovom podvigu i svakom kupcu mogao ponuditi C3 u skladu s njegovim stilom, Novi Citroën C3 u ponudu uvodi nove boje karoserije, nove dvotonske izvedbe (kojima se usklađuje boja krova, kućišta osvrtnih zrcala i obruba stražnjih trokutastih stakala), nove obojene elemente (obrubi svjetala za maglu i okvir elemenata Airbump®), kao i nove ukrase za krovnu kapsulu kako bi se stvorio još prepoznatljiviji potpis.

Ukratko, Novi C3 jača svoj položaj najprilagodljivije limuzine u svom segmentu zahvaljujući sljedećim mogućnostima:

  • sedam nijansi karoserije: uključujući dvije nove sjajne nijanse crvena Elixir i plava Spring uz već poznate nijanse (crna Perla Nera, siva Acier, siva Platinium, Sable, bijela Banquise).
  • četiri paketa Color: obojeni elementi, uključujući obrube svjetala za maglu i elemente Airbump®. Uz postojeću crnu, bijelu i crvenu u ponudi je boja Emeraude Anodisé.
  • četiri boje krova od kojih je jedna nova moderna boja plava Emeraude (uz postojeće bijelu Opale, crnu Onyx i crvenu Aden). Boje krova usklađene su s bojom osvrtnih zrcala i obruba stražnjih trokutastih stakala.
  • tri krovna ukrasa: uvedene su nove teme uređenja (Rouge, Techwood, Emeraude) u obliku naljepnica za krovnu kapsulu i stražnja trokutasta stakla.

Novi Citroën C3 ima i nove naplatke od 16″ i 17″ (ovisno o izvedbi) koji dodatno ističu njegovu osobnost iz bočne perspektive. Dvobojni crni polirani naplatci od 16″ Hellix dostupni su u opciji uz naplatke od 16″ Matrix ili aluminijske naplatke od 17″ Vector.

NOVE MOGUĆNOSTI UREĐENJA UNUTRAŠNJOSTI

Ponuda personalizacije odnosi se i na unutrašnjost koja je u ponudi za Novi C3, životni prostor u kojem vlada bezbrižnost i koji podsjeća na uređenje Kuće Citroën (tema Techwood) i na skandinavski namještaj. Uz serijsko uređenje unutrašnjosti kojim se ističu pročišćene linije, Novi C3 nudi i dvije nove mogućnosti uređenja unutrašnjosti, od kojih jedna nudi toplo i moderno ozračje, a druga nešto dinamičnije.

Kabina vozila osmišljena za Novi C3 predstavlja uspon u višu klasu i pruža svojim putnicima iznimnu udobnost. Novi C3 ima pomno osmišljenu armaturnu ploču koja zbog obrade boja i materijala u skladu s vratima ili sjedalima stvara osjećaj topline te sve postaje jedna skladna cjelina.

  • Uređenje Emeraude: uređenje unutrašnjosti s dinamičnijom notom u kojem su tamne boje u kontrastu s obojenim elementima Emeraude. Presvlake su izrađene od tehničkog tekstila (3D tkanina), a crnom impregniranom tkaninom presvučena je ukrasna letvica armaturne ploče. Obrub armaturne ploče i rubovi od tekstila u boji stvaraju jedinstven vizualni sklad u kvalitetnoj izvedbi.
  • Tema Techwood: prvoklasno uređenje s visokokvalitetnim i posebno obrađenim materijalima mekanima na dodir. Spoj elegantne letvice u boji „svijetlog drva” na armaturnoj ploči (čiji su tehnički elementi preuzeti s konceptnog automobila CXPERIENCE) i svijetle presvlake na gornjem dijelu sjedala (tekstil s prošivima usklađen s armaturnom pločom) donosi dašak elegancije i topline u unutrašnjost vozila.

„Budući da je dizajn prvi razlog za kupnju u segmentu B (u prosjeku 34 % u odnosu na 22 % na tržištu), marka CITROËN odlučila je dodatno oplemeniti stil i personalizirati Novi C3. K tomu, u 2019. narudžbe dvobojnih izvedbi dosegnule su 65 %. Novi C3 najprilagodljiviji je kompaktni automobil u svojoj kategoriji. Marka je imala jasan cilj: unaprijediti treću generaciju kako bi se postigao sklad game. Ekipa iz odjela za boje i materijale tako je instrumentu ploču ukrasila drvenom letvicom koja odiše skandinavskim duhom i odlučila se za gornji dio naslona svijetle boje koja se nastavlja i na naslonu za glavu čime se naglašava lebdeći dizajn unutrašnjosti. Odabrali su kvalitetniju i jedinstvenu tkaninu (jedan od načina na koji se ostvaruje dinamično ozračje, dok se drugim naglašava elegancija), a unutrašnjost su obogatili suptilnim nijansama boja koje odražavaju vanjski izgled vozila dostupan u novim bojama, među kojima je i plava boja Emeraude!”, kaže Hélène Veilleux, voditeljica odjela za boje i materijale.

  1. UDOBNOST I SAVREMENOST U VOZILU

Kako bi svoj najprodavaniji model učinili još zavodljivijim i kupcima omogućili da se za volanom osjećaju „kao kod kuće”, inženjeri nisu pristajali na kompromis u pogledu udobnosti u vozilu te su na Novi C3 primijenili program Citroën Advanced Comfort®.

Budući da je riječ o životnom prostoru u pravom smislu riječi i da se u njegovu unutrašnjost može smjestiti do pet osoba, Novi C3 razvija se kako bi se postigla još veća udobnost u vozilu i kako bi se naglasile sve njegove vrline.

UDOBNOST: NAJBOLJI OVJESI U KLASI

Okretna, kompaktna i svestrana, ova limuzina s pet vrata i kompaktnom duljinom (3,99 m) izuzetno je udobna u vožnji zahvaljujući posebnoj pozornosti koja je posvećena udobnosti ovjesa, koja postavlja standarde u segmentu, i pozornosti koja je posvećena zvučnoj izolaciji. Taj spoj osigurava jedinstveno prigušivanje i potpis svojstven marki CITROËN za upravljačem. Novi C3 svojim putnicima nudi utočište koje ih štiti od vanjskog svijeta te ih zaklanja od ceste.

NOVA SJEDALA ADVANCED COMFORT

Ako se Novi C3 po nečemu ističe, onda je to upravo udobnost, koja je prepoznatljivo obilježje Marke. Kako bi se postigla nova dimenzija udobnosti, poseban je trud uložen u izradu širokih i prostranih sjedala za Novi C3. Kao i SUV C5 Aircross i C4 Cactus, Novi C3 preuzima izradu sjedala Advanced Comfort, što je isključivo inovacija marke CITROËN.

Ta su prostrana sjedala, u kojima se putnici osjećaju gotovo kao da sjede u naslonjaču u dnevnom boravku, iznimno vizualno i fizički udobna a imaju podstavljene obloge s grafičkim efektom koje daju dobru potporu u lumbalnom dijelu (podesivo na vozačevom sjedalu). Ta su široka sjedala podesiva po visini.

  • Već na prvi dodir, udobnije sjedanje može se osjetiti zahvaljujući podebljanoj pjeni ispod tkanine na površini sjedala (pjena od 2 do 15 mm) za prvoklasnu mekoću.
  • Tijekom vožnjeNovi C3 putnicima pruža najvišu razinu potpore u lumbalnom dijelu na sredini sjedala za veću udobnost u vožnji.

Osim toga, Novi C3, koji odgovara potrebama svojih kupaca, odsad s vozačeve strane ima naslon za ruke radi svakodnevne veće udobnosti (NOVO, opcijski dostupna uređenja unutrašnjosti).

PRAKTIČNOST U VOZILU

Novi C3 već na prvi pogled ostavlja dojam prostranosti i sprijeda i straga, za što su zaslužni mnogobrojni i dobro osmišljeni pretinci, kao i veliki obujam prtljažnika.

Već od ulaska u Novi C3 osjeti se zadovoljstvo zahvaljujući njegovom prostranom i privlačnom prostoru. Naime, C3 nudi prostranost zbog koje je ovo vozilo uzor na tržištu. Odmah ostavlja dojam prostranosti zahvaljujući dizajnu armaturne ploče vodoravnih pročišćenih linija i dizajnu sjedala, što se dodatno naglašava širinom u visini ramena od 1379 mm. Taj je doživljaj naglašen neovisno o odabranom stilu unutrašnjosti jer je posebna pozornost posvećena bojama, oblicima i materijalima. Jednako je i u stražnjem dijelu. Straga je prostor za noge na najvišoj razini.

Osmišljen kako biste se osjećali „kao kod kuće”, Novi C3 olakšava svakodnevicu. Pretinci su osmišljeni tako da budu što funkcionalniji i da ne narušavaju unutarnji sklad. Novi C3 nudi odlično osmišljen središnji pretinac, koji maksimalno oslobađa prostor u prednjem dijelu vozila, ali i veliki pretinac za rukavice (6,25 l). Odvažna svijetla boja u unutrašnjosti tih pretinaca u kontrastu je s bojom predmeta koji se u njima odlažu kako bi ih bilo što lakše pronaći. Naposljetku, nema kompromisa ni u pogledu obujma prtljažnika jer C3 ima velik obujam prtljažnika od 300 l.

12 SISTEMA ZA POMOĆ U VOŽNJI ZA SVAKODNEVNU UPOTREBU

Ta udobnost automobila nastavlja se i ugodnijim boravkom u kabini te jednostavnijom upotrebom dostupnih funkcija. Vođena programom Citroën Advanced Comfort®, koncepcija kojom se odlikuje Novi C3 stavlja naglasak na ergonomiju komandi, prikaz informacija u vožnji te intuitivnu tehnologiju. C3 nadahnut je svojim kupcima i njihovim načinom doživljaja automobila te im olakšava svakodnevni život zahvaljujući cijelom nizu opreme za udobnost i sigurnost.

Novi C3 izrazito je moderan i ima čak 12 tehnologija za pomoć u vožnji koje jamče bezbrižnost.

  • NOVO – POMOĆ PRI PARKIRANJU SPRIJEDA: ovaj sustav, koji pojednostavnjuje gradsku vožnju, ima šest senzora za pomoć pri parkiranju sprijeda koji daju zvučno upozorenje.
  • OTKLJUČAVANJE I POKRETANJE VOZILA BEZ KLJUČA: ovaj sustav omogućuje zaključavanje i otključavanje te pokretanje automobila s ključem u džepu. Automobil naime prepoznaje vozača čim se približi.
  • ACTIVE SAFETY BRAKE: ovaj sustav kočenja u nuždi smanjuje opasnost od sudara. Djeluje već pri brzini od 5km/h, sprječava sudare sa statičnim ili pokretnim preprekama i s pješacima. Ako vozač nakon upozorenja na opasnost od sudara ne reagira, sustav automatski uključuje kočnice kako bi se vozilo zaustavilo.
  • COFFEE BREAK ALERT: sustav upozorava vozača kada je vrijeme za stanku, odnosno nakon dva sata vožnje pri brzini većoj od 65 km/h.
  • SUSTAV PRAĆENJA POZORNOSTI: ovaj sustav procjenjuje koliko je vozač pozoran tako što prepoznaje odstupanja od putanje u odnosu na crte označene na cesti. Ta je funkcija osobito prilagođena na brzim cestama pri brzini većoj od 65km/h.
  • AUTOMATSKO UKLJUČIVAJE DUGIH SVJETALA: ta funkcija upravlja izmjenama dugih i kratkih svjetala kada zamijeti automobile u prometu.
  • KAMERA ZA VOŽNJU UNATRAG sa senzorima za parkiranje: prelaskom u vožnju unatrag ta kamera omogućuje prikaz prostora iza vozila na glavnom zaslonu. Usto se prikazuju i oznake koje mijenjaju boju kako se približavate prepreci. Doista prošireno vidno polje koje će olakšati parkiranje.
  • POMOĆ PRI PARKIRANJU NA UZBRDICI: ovaj sustav za pomoć olakšava kretanje na kosini. Sprječava neželjeno kretanje vozila na kosini kada se pusti papučica kočnice te djeluje na kosinama nagiba većeg od 3 % i stabilizira vozilo tijekom dvije sekunde.
  • UPOZORENJE NA NENAMJERAN IZLAZAK IZ VOZNOG TRAKA: ovaj sustav pomaže spriječiti smanjenu pozornost ili trenutke nepažnje za upravljačem pri brzini od najmanje 60 km/h. Kada vozilo prijeđe bijelu crtu, a da pritom nije uključen pokazivač smjera, računalo sustava oglašava upozorenje. Vozač dobiva zvučno i vizualno upozorenje kada prijeđe crtu.
  • SISITEM ZA NADZOR MRTVOG UGLA: ovaj sustav sličicom u osvrtnim zrcalima upozorava na prisutnost vozila u mrtvim kutovima. Ta funkcija radi prema istom načelu kao senzori za vožnju unatrag te je velik adut, na primjer u pogledu sigurnosti na gradskim cestama.
  • PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA I PREPORUČIVANJE BRZINE: sustav prepoznaje znakove s ograničenjem brzine i o njima obavještava vozača. Ta se brzina može zabilježiti kao postavka regulatora i limitatora brzine. Može se primijeniti pri bilo kojoj brzini. Sustav prepoznaje i prometne znakove za prestanak ograničenja brzine.
  • REGULATOR/LIMITATOR BRZINE: funkcija prepoznavanja prometnih znakova i preporučivanja brzine bilježi prepoznatu brzinu kao novu uputu za regulator ili limitator brzine.
POVEZANOST

Novi C3 usredotočuje se na modernost i fluidnost te stoga donosi ponudu sljedećih internetskih usluga:

Connect Assist (sigurnost i pomoć), Connect Nav (navigacija) i Connect Play (informiranje i zabava).

Taj niz usluga dio je programa Citroën Advanced Comfort®, čiji je jedini cilj kupcima omogućiti brz i intuitivan pristup internetskim uslugama tako da se zadovolje tri ključne potrebe: optimalna sigurnost, jednostavna navigacija i bolji doživljaj povezanosti.

CONNECT ASSIST

Radi sigurnosti vozača i putnika, Novi C3 uvodi sistem Assistance & SOS.

  • Automatsko upućivanje poziva ili pritiskom na gumb „Assistance”: u slučaju potrebe, ovaj sustav vozaču omogućuje da se poveže sa željenim pozivnim centrom.
  • Dvije su mogućnosti u hitnom slučaju:

-Ako je riječ o nesreći u kojoj su se aktivirali zračni jastuci : automatski poziv upućuje se hitnoj službi koja se obavještava o lokaciji vozila.

-Ako je riječ o lakšoj nesreći ili problemu, vozač može pritisnuti crveni gumb „SOS” kako bi hitnoj službi poslao poruku s identifikacijskim podacima o vozilu i svojom točnom lokacijom.

Connect Assist omogućuje povezivanje aplikacije My Citroën s vozilom a nakon toga pristup podacima o vozilu, poput dometa, parkirnog mjesta na kojem se nalazi, kilometraže ili sljedećeg održavanja.

CONNECT NAV 

Novi C3 ističe se po tehnološkom opremljenošću zahvaljujući i dodirnom zaslonu od 7’’ koji na intuitivan način obuhvaća sve funkcije.

  • Ovaj panoramski kapacitivni zaslon ugrađen je u sredinu armaturne ploče kao u zrakoplovu te ima novi „sjajni izgled” koji mu daje još veći doživljaj visoke tehnologije. Zaslon je istaknut reljefnim elementom na donjem dijelu na kojem možete nasloniti ruku za optimalnu upotrebu.
  • Navigacijskim sustavom Connect Nav s dodirnim zaslonom može se upravljati i glasovnim prepoznavanjem a on usto omogućuje povezivanje sljedećih sustava: navigacija, telefon i radio.
  • Povezan je s internetskim uslugama. TomTom Traffic pruža informacije o stanju u prometu u stvarnom vremenu te vam tako omogućuje da pronađete najbolji put. Pronalazi benzinske postaje i parkirališta te njihove cijene, pruža informacije o vremenu i pronalazi mjesne znamenitosti.
  • Korisnici će znati cijeniti i besplatno stavljanje na raspolaganje tijekom tri godine opcije vizualnog i zvučnog upozorenja na Opasna područja (prema važećem zakonodavstvu u zemljama).
  • U Francuskoj, opcijska usluga Free2Move Park & Pass također je povezana s tim zaslonom: uključuje potvrdu o elektroničkoj naplati cestarine, plaćanje određenih parkirnih mjesta na središnjem zaslonu ili pak uslugu prijevoza do zračne luke ili željezničkog kolodvora za TGV (isključivo u Francuskoj).
CONNECT PLAY

Tehnologija Mirror Screen kompatibilna je s Apple CarPlay™ i Android Auto i omogućuje povezivanje s pametnim telefonom te prikaz njegovog zaslona na zaslonu u automobilu. Vozač tako može doći do svojih multimedijskih sadržaja te izravno i jednostavno upravljati pametnim telefonom i njegovim kompatibilnim aplikacijama preko dodirnog zaslona. Kako bi se osigurala sigurnost vozača, može se pristupiti samo funkcijama sistema pomoći u vožnji.

Novi C3 nudi tehnologiju CITROËN koja povezuje druženje i bezbrižnost. ConnectedCAM Citroën®. Ova kamera povezana s internetom savršeno je ugrađena te omogućuje da slikama ili videima (do 20 sekundi) ovjekovječite životne trenutke te da ih zatim objavite na društvenim mrežama s pomoću besplatne aplikacije ConnectedCAM Citroën®, ili ih sačuvate za sebe. Raspolaže velikim kutom od 120°, razlučivošću full HD, 2 milijuna piksela, GPS-om i unutarnjom memorijom od 16 GB, a vozaču može biti korisna i u slučaju nesreće te poslužiti kao dokaz. U slučaju sudara automatski se aktivira snimanje te se omogućuje pohranjivanje snimke duge minutu i pol (30 sekundi prije / 1 minuta nakon sudara).

OKRETNOST I NAJNOVIJA GENERACIJA MOTORA

Novi Citroën C3 posebno je okretan zahvaljujući promjeru kruga okretanja od 10,7 m, a svojom duljinom od 3,99 m optimalno je kompaktan u gradskom okruženju. Ima 5 vrata i 5 sjedala pa je praktičan u svim okolnostima. Novi C3 nudi istinski užitak u gradskoj vožnji, ima iznimna vozna svojstva te se savršeno prilagođava svim putovanjima, onim kraćim i dužim, kada vozite djecu na sportske aktivnosti i kada s prijateljima idete na odmor za vikend.

C3 ima učinkovite, efikasne i štedljive motore najnovije generacije koji su homologirani u skladu sa zahtjevima emisijske norme Euro 6:

– trocilindarski benzinski motor PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) i 110 (PureTech 110 S&S BVM6)

– ili dizelski motor Diesel BlueHDi 100 (BlueHdi 100 S&S BVM5).

A za još bezbrižniji i opušteniji doživljaj za volanom, Novi C3 dostupan je i uz motor s automatskim mjenjačem EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

Novi CITROËN C3 na bosansko tržište stiže u prolječu 2020.

 „Zahvaljujući njegovu modernu stilu, iznimnoj udobnosti i jedinstvenim tehnologijama u segmentu, model C3 u 2016. uzdignuo je Marku na novu razinu. Danas smo imali jednostavan cilj za nastavak te uspješne priče:  osigurati da C3 ispuni svoje geslo „Inspired By You”, odnosno da bude još prilagodljiviji i udobniji. To su omogućili još izražajniji vanjski izgled s novim prednjim krajem koji predstavlja novi identitet Marke  s 97 mogućnosti personalizacije, veća udobnost zahvaljujući novim sjedalima Advanced Comfort i, naravno,  tehnologije za svakodnevnu upotrebu.”, kaže Laurence Hansen, direktorica odjela za strategije i proizvode marke CITROËN.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Dužina: 3,99 m,

Širina: 1,75 m,

Visina: 1,47 m,

Međuosovinski razmak: 2,54 m,

Prtljažnik: 300 l

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here