Paketići za socijalnu ugroženu djecu u Bijeljini i Čapljini

Paketići su podijeljeni u okviru akcije "Jedna paketić za jedan osmijeh" koju već devetu godinu provode zaposlenici Addiko banke

61
Addiko

Projekat zaposlenika Addiko banke “Jedan paketić za jedan osmijeh” se od prošle godine, osim u bolnicama i domovima za nezbrinutu djecu, realizuje i preko lokalnih centara za socijalni rad. Predstavnici Centara u Bijeljini i Čapljini predložili su 56 dječaka i djevojčica u stanju socijalne potrebe koje su zaposlenici Addiko banke obradovali paketićima slatkiša i igračaka.

Ljepši raspust

“Tridesetak mališana sa područja Bijeljine obradovali smo slatkišima i igračkama u okviru naše akcije ‘Jedan paketić za jedan osmijeh’, te im uljepšali praznike i raspust”, istakla je Smiljka Mitrović, voditeljica poslovnice Bijeljina 2 Addiko banke i naglasila da je ova podjela rezultat uspješne saradnje koju imaju sa lokalnim centrom za socijalni rad.
“Posebno nam je drago da smo podjelom paketića obuhvatili i porodice sa troje i četvoro djece, koji su posjeitli našu poslovnicu i družili se sa nama”, izjavila je Božana Perić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Čapljini.

Brojne akcije

Paketići su podijeljeni u okviru akcije “Jedna paketić za jedan osmijeh” koju već devetu godinu provode zaposlenici Addiko banke uz podršku obje Addiko banke u Bosni i Hercegovini. Paketić su već ranije podijeljeni malim pacijentima u bolnicama u Mostaru, Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, mališanima iz domova za nezbrinutu djecu u Sarajevu i Zenici, te mališanima u Tesliću i Gračanici, prema preporuci centra za socijalni rad.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here