Uprava i uposlenici Šumarskog fakulteta u Sarajevu nagradili studenta Mirhada Mašića, svjetskog prvaka u karateu

Zahvaljujući se na poklonu i novčanoj naknadi svjetski šampion Nirhad Mašić je istaknuo da se dugo i ozbiljno spremao za Svjetsko prvenstvo

72
Mašić

Nirhad Mašić, student prve godine Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu odbranio je početkom novembra titulu prvaka svijeta u karateu u kategoriji seniori, preko 75 kilograma, na Svjetskom prvenstvu održanom u Študgartu.

Tim povodom danas je na Šumarskom fakultetu u Sarajevu održana prigodna svečanost tokom koje je prof. dr. Mirza Dautbašić, dekan Fakulteta uručio simboličan poklon i novčanu nagradu od Uprave i uposlenika Fakulteta.

Usklađivanje obaveza

„Ovo je ljepši dio posla dekana Fakulteta. Iskreno čestitam Nirhadu Mašiću, studentu prve godine našeg Fakulteta koji je uspio uraditi onaj teži dio posla, odbraniti svjetsko zlato. U okviru svojih mogućnosti uposlenici Šumarskog fakulteta su pripremili novčanu nagradu za našeg studenta. Osim toga, obavijestit ćemo Rektorat, Ministarstvo obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo i Vladu Kantona i tražiti da primjereno nagrade svjetsko zlato Nirhada Mašića. Zahvalni smo Nirhadu koji na najbolji način predstavlja našu Bosnu i Hercegovinu, ali i Šumarski fakultet i Univerzitet u Sarajevu na svjetskoj sceni. Profesori, asistenti, kao i kolege sa prve godine će pomoći Nirhadu da uskladi svoje studentske i sportske obaveze“, kazao je prof. dr. Dautbašić.

Zahvaljujući se na poklonu i novčanoj naknadi svjetski šampion Nirhad Mašić je istaknuo da se dugo i ozbiljno spremao za Svjetsko prvenstvo u Študgartu.

Finalna borba

„Takmičenje jeste bilo naporno, do finala sam nanizao sve pobjede, a kruna je, naravno, bila finalna borba u kojoj sam savladao takmičara iz Srbije. Svjetsko prvenstvo je za mene završeno na najbolji mogući način, a evo sada obećavam da ću se maksimalno posvetiti studentskim obavezama i posvetiti se knjizi i učenju“, kazao je Mašić.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here