POTPISAN UGOVOR IZMEĐU KOMPANIJE BOSNAPLOD I SOS DJEČIJIH SELA BiH

Kompanija Bosnaplod će donirati proizvode KULIN za 28 SOS porodica i 2 kuće za mlade, u periodu od 1. septembra do 31. decembra 2019. godine

241
Kulin

Današnjim potpisivanjem ugovora između Eldine Muftić, izvršne direktorice Zeraa grupacije, i Farisa Njemčevića, direktora lokacije Sarajevo, ozvaničena je saradnja koja će trajati do 31.12. 2019. godine. Time će kompanija Bosnaplod donirati svoje proizvode SOS Dječijim selima BiH.

Jedan osmijeh

„Uspjeh se nalazi u kreiranju koristi za sve i uživanju u tom procesu. Izmamiti makar jedan dječiji osmijeh će biti uživanje za nas. Ponosni smo na sve što radimo, a naročito smo ponosni na to da će naš KULIN biti u domovima ovih ovdje mališana i mladih.

Za nas je porodica odraz društva i ovim želimo razvijati vrijednost osjećaja odgovornosti i pripadnosti“, naglasila je Eldina Muftić, izvršna direktorica Zeraa grupacije.

„Čast nam je bilo ugostiti naše prijatelje i vjerujemo da je ovo divan početak jedne suradnje koja će trajati godinama. Kompanija Bosnaplod je upoznata sa našim radom i vrijednostima te znaju da nam je kvalitet podrške koji pružamo djeci u našoj brizi prioritet, tako da i hrana koju djeca konzumiraju mora biti prije svega kvalitetna, zdrava i hranjiva. Proizvodi KULIN koje će kompanija Bosnaplod donirati na mjesečnoj osnovi do kraja godine su proizvedeni od najboljeg voća, ukusni  i zdravi te će se svaka SOS mama itekako obradovati svakom proizvodu“, istakao je Faris Njemčević, direktor lokacije Sarajevo.

Mjesečni nivo

Kompanija Bosnaplod će donirati proizvode KULIN za 28 SOS porodica i 2 kuće za mlade, u periodu od 1. septembra do 31. decembra 2019. godine. Donacije proizvoda za SOS porodice, u paketima sa džemovima, sokovima, voćem svježim i smrznutim, na mjesečnom nivou će se isporučivati SOS porodicama u Sarajevu i Gračanici.

Trenutno u dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela odrasta 228 dječaka i djevojčica.

SOS Dječija sela  pružaju podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i svoj ostaloj djeci kroz Programe jačanja porodica, edukativne programe i druge aktivnosti u zajednicama.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here