Superluksuzna ekskluziva – Bentley Flying Spur First Edition

Specijalna, prva serija najnovije generacije modela Flying Spur izrađivat će se samo tokom prvih godinu dana od početka serijske proizvodnje.

104
Bentley

Bentley je polovinom juna predstavio novu generaciju svoje superluksuzne limuzine Flying Spur, čija će proizvodnja početi do kraja 2019. Tokom prvih 12 meseci, izrađivat će se automobili koji pripadaju ograničenoj, First Edition seriji, a ova vozila će se u nekim detaljima razlikovati od onih koja će se proizvoditi nakon tih prvih godinu dana.

Motivi zastave

Automobili iz First Edition serije imat će posebne oznake koje potvrđuju da su u pitanju vozila iz posebne edicije. Pored pločica First Edition na pragovima vrata, Bentley je na nekoliko mesta na spoljašnjosti i u unutrašnjosti automobila postavio ambleme sa motivima zastave Ujedinjenog Kraljevstva.

Posebna poslastica su specijalne, 22-inčni Mulliner alu felne, koji će se standardno ugrađivati u Flying Spur First Edition.

Putnici u kabini uživat će u luksuznom enterijeru oplemenjenom skupocijenim materijalima, ambijentalnim osvetljenjem i panoramskim staklenim krovom.

Prijenos snage

Što se tiče motorizacije, u srcu modela Flying Spur First Edition – kao i u vozilima koja će biti napravljena kasnije – je twin-turbo 6.0 W12 sa 635 ks (467 kW) i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem 8-stepenog automatika sa duplim kvačilom, a važno je napomenuti i da je ovo prvi Bentley sa sistemom upravljanja na svim točkovima.

Iako težak skoro 2,5 tona (2.435 kg), novi Flying Spur ubrzava 0-100 km/h za svega 3,8 sekundi, prije nego što dostigne maksimalnih 333 km/h.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here