Robotska ruka piše, crta, gravira i igra šah

Ovaj uspješni tehnološki crowdfunding projekat na Indiegogo prikupio je traženih 50.000 dolara za samo pet minuta, pa će se u oktobru ove godine isporučivati svima koji su u kampanju uplatili 349 dolara

81
Hexbot

Hexbot je modularna robotska ruka koja može pisati, crtati, gravirati laserom te s vama igrati šah i druge igre na ploči.

Osnovni model

Ovaj uspješni tehnološki crowdfunding projekat na Indiegogo prikupio je traženih 50.000 dolara za samo pet minuta, pa će se u oktobru ove godine isporučivati svima koji su u kampanju uplatili 349 dolara. Za taj novac dobit će osnovni model “stolne” modularne robotske ruke na koju mogu spojiti olovke, kistove, mekane hvataljke, prste, modul za lasersko graviranje i druge dodatke koje kompanija namjerava izdavati naknadno. Promjena modula vrlo je jednostavna i obavlja se jednim klikom, što omogućuje svakome lako korištenje.

Dodirni ekran

Hexbotom nećete morati upravljati putem računara, jer su za njega napravili dodirni 3,5-inčni ekran, u koji ćete ubacivati SD kartice s kodom za određene zadaće, bez potrebe za spajanjem na PC.

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here