Goražde u martu domaćin regionalne poslovno-stručne konferencije

Kako je istaknuto na sastanku organizacionog odbora, konferencija će se realizirati u nekoliko tematskih cjelina

131
PIT konferencija

Goražde će u drugoj polovini marta biti domaćin regionalne poslovno-stručne konferencije “PIT Drina 2019“, čiji je cilj stručno osnaživanje kompanija i firmi iz Bosansko-podrinjskog kantona i njihovo bolje povezivanje sa ostalim dijelovima BiH i regije.

Organizator konferencije PIT (Proizvodnja, industrija, tehnologija) je konsultantska kuća “Targer“ u saradnji s Udruženjem poslodavaca Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Učesnici panela

Kako je istaknuto na sastanku organizacionog odbora, konferencija će se realizirati u nekoliko tematskih cjelina.

„S obzirom na značaj konferencije za privredu Bosanskopodrinjskog kantona i regije, mislimo da će događaj imati punu pažnju i posvećenost njenih budućih učesnika. U ovom smo trenutku jasno definirali učesnike panela, a tema panela ‘Inovativne metode u upravljanju kadrovima’ jedna je od gorućih tema u bh. privredi. Definirani su i izlagači konferencije“, kazala je Esma Manić, izvršna direktorica konferencije.

Naglasila je da je konferencija bazirana isključivo na proizvodnom sektoru.

„Ovo je prilika da se sve kompanije iz Bosne i Hercegovine okupe na jednom mjestu, razmijene iskustva i dogovore korake koji će unaprijediti njihovu saradnju. Očekuje se oko 120 učesnika i to će biti odlična prilika da se upoznaju s aktuelnim i naprednim metodama upravljanja kadrovima, kao i da se susretnu s kolegama, ekspertima i poduzetnicima iz kompanija koje dijele zajedničke izazove proizvodne djelatnosti“, kazala je Manić.

Tešanj i Bihać

Inače, ovo je treća konferencija ovakve vrste koja se organizuje u BiH. Do sada su održane dvije konferencije u Tešnju i Bihaću, koje su se pokazale veoma uspješnim, okupivši veliki broj učesnika, posebno privrednika i predstavnika kompanija s akcentom na proizvodne kompanije.

Važna misija konferencije je dodatno oživljavanje lokalne i cjelokupne bh. privrede, kao i bolje povezivanje kompanija i stručnjaka iz Goražda s ostatkom BiH i regije zapadnog Balkana.

Regionalna poslovno-stručna konferencija “PIT Drina 2019.“ bit će održana 21. marta.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here