Samsung Electronics proširuje Centre za partnerstva i certifikaciju izgrađujući svoj HDR10 + ekosistem

Sada je više od 40 članova koji obuhvataju kreatore sadržaja, proizvođače čipova pametnih telefona i još mnogo toga HDR10 + certifikacija i logo program poboljšavaju iskustvo gledatelja sa više živopisnih sadržaja

118
Samsung

Kompanija Samsung Electronics objavila je svoju HDR10+ ekspanziju ekosistema za 45 industrijskih partnera i izgradnju novog certifikacijskog centra u Kini. Nova partnerstva s kompanijama, od usluga online streaminga do sadržaja u industriji poluprovodnika, gledaocima će donijeti više sadržaja kvalitete slike i proširiti uticaj tehnologije HDR10+ na različite segmente tržišta.

Prošlog juna, Samsung Electronics je pokrenuo HDR10 + certifikat i logo program u saradnji sa 20th Century Fox i Panasonicom. HDR10 + je standardna tehnologija Samsunga za obradu slika, koja optimizira nivo osvjetljenja i kontrast za svaku scenu, čineći svijetla područja svjetlijim i tamna područjima tamnijim, kako bi pružila realno iskustvo gledanja.

Nova partnerstva

Zahvaljujući novim Samsungovim partnerstvima, korisnici će uskoro moći pristupiti većem sadržaju u živopisnim i stvarnim bojama. Rakuten TV, evropska online streaming usluga, počet će nuditi HDR10 + sadržaj u prvoj polovini sljedeće godine. Jedan od najvećih među CIS i istočnoevropskim OTT/VOD uslugama, MEGOGO trenutno završava svoj HDR10 + licencni proces, usvajajući službeni HDR10 +, te planira izdavanje HDR10 + sadržaja na svojoj platformi, koji će biti vidljiv na svim Samsung Smart TV uređajima.

ARSPRO, sa sjedištem u Moskvi je još jedan proizvodni studio koji je implementirao HDR10 + tehnologiju, uključujući upotrebu dinamičkih metapodataka. Uspješno je izvršio remasteriranje prvih nekoliko serija programiranja u HDR10 +. Naime, 3. decembra ove godine najveća ruska OTT / VOD usluga predstavila je i pet evropskih serija u HDR10 + za korisnike Samsung Smart TV-a po prvi put u Rusiji i CIS regiji.

„S HDR-om koji se pojavljuje kao jedna od najvažnijih tehnologija za izuzetno visok kvalitet slike, Samsungov HDR10 + format postaje sve prepoznativljiji”, izjavio je Hyogun Lee, izvršni potpredsjednik Visual Display Businessa u kompaniji Samsung Electronics.

“HDR10 + je već dobro primljen od strane velikih kompanija u raznim industrijama. Samsung će nastaviti raditi na čvrstoći naše HDR standardne vodeće tehnologije i na održavanju našeg prisustva na globalnom televizijskom tržištu”, dodao je.

Godine 2017., Samsung je, također, pokrenuo svoj premium videostreaming uslugu uz pomoć Amazona, čineći Prime Video prvom streaming uslugom za isporuku svih 4K (UHD) videa u HDR10 +. Godine 2018., Amazon je integrirao HDR10 + podršku u Amazon Fire TV Stick 4K, koja je pokrenuta u oktobru. Još jedan HDR10 + partner Warner Bros. Home Entertainment stvorio je više od 70 HDR10 + kompatibilnih naslova i planira imati do 100 naslova dostupnih za digitalnu distribuciju u HDR10 + do početka sljedeće godine.

Proizvođači čipova

Samsung također stvara partnerstva sa velikim proizvođačima čipova za smartphone. Qualcomm, američki proizvođač poluprovodničkih i telekomunikacijskih uređaja i član HDR10 + saveza, nedavno je najavio da će HDR10 + biti podržan na novom čipsetu Snapdragon 855. Arm, vodeća inovacijska kompanija u Velikoj Britaniji u mobilnoj tehnologiji koja je uspješno sarađivala sa Samsung System LSI, pridružit će se i HDR10 + mreži, dodatno povećavajući utjecaj HDR10 + u kategoriji mobilne telefonije.

Osim toga, Samsung u decembru planira izgraditi novi HDR10 + centar u Kini s TIRT-om, nacionalnim centrom za testiranje i inspekciju kineske potrošačke elektronike. Centar je osmišljen kako bi pomogao kineskim proizvođačima televizije, uključujući Hisense, TCL i Konku, da pristupe postupku certificiranja i zauzvrat ubrzaju širenje HDR10 + ekosistema. Centar u Kini prati otvaranja certifikacijskih centara izgrađenih u Koreji, Japanu i SAD ranije ove godine.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here