Poznati svjetski brand, Hidesign, otvorio je svoj prodajni objekat u Sarajevu na adresi Vladislava Skarića 10. Smješten odmah do hotela Europe, objekat se prostire na dva sprata i 170 kvadrata, a građani i građanke Sarajeva u njemu mogu pronaći širok asortiman kožnih proizvoda i modnih dodataka kao što su aktovke, torbe, torbe za laptope, ruksake, odjeću, obuću, novčanike, sunčane naočale i druge male kožne proizvode.

Naglašavajući da je brand HiDesign trenutno prisutan u više od 24 države Evrope, Amerike, Australije i Azije, osnivač i vlasnik, Dilip Kapur, istakao je da će Sarajevo imati posebno mjesto u poslovnoj strategiji branda. ”Sarajevo se nalazi na raskrižju Evrope. Sa svojom jedinstvenom energijom i naslijeđem jako je slično našem brandu i zbog toga je savršeno mjesto za naš dom”, naveo je Kapur te dodao da će objekat nuditi nove i moderne artikle.

Novi objekat priča priču Hidesign branda. Od njegove buntovne prošlosti, koristeći arhivske fotografije i muzejske cjeline uključujući prvu torbicu koju je Hidesign dizajnirao 1978. godine do “Boxy torbe“ za koju je Hidesign u Velikoj Britaniji osvojio nagradu ‘Accessory of the Year’. Objekat također ističe popularnost branda kroz recenzije digitalnih influencera koji posebno ističu autentičnost, ručni rad i ekološki osviješteno kožarstvo koje su glavna obilježja Hidesign-a.

“Ponosi smo što građanima i građankama Sarajeva možemo predstaviti Hidesign brand. Stari Grad kao mjesto gdje se baštini prošlost, bit će centralna Hidesign lokacija za Evropu i nudit će kompletan izbor najnovijih Hidesign kolekcija“, kazao je Raif Turko, zastupnik Hidesign Sarajevo.

Hidesign globalno je prisutan u premium outletima – House of Fraser u Velikoj Britaniji, Myers i David Jones u Australiji, Stuttafords u Južnoj Africi, Galleries Lafayette i Plaza Indonesia u Jakarti i Two Rivers u Keniji. Trenutno, Hidesign vodi 85 objekata i ima distribucijsku mrežu u 24 države svijeta kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Autralija, Indija, Južna Afrika, Rusija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Portugal i Kenija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here