Načelnik općine Šamac Đorđe MilićevićTatjana Paunoski rukovodilac službe marketinga u kompaniji „Bingo“ danas su presjekli svečanu vrpcu na novootvorenom tržnom centru u Šamcu koji zapošljava preko 70 radnika. Načelnik općine Šamac Đorđe Milićević ističe da se otvaranjem ovog tržnog centra Šamac vraća na mapu velikih trgovačkih mjesta u BiH, te da je ovo značajna investicija.

„Mi smo od jedne, da tako da kažem „rupe“ u užem jezgru grada otvorili tržni centar zajedno sa predstavnicima kompanije „Binga“. Pored zapošljavanja, pored značajnih finansijskih sredstava obezbijeđenih za općinu po osnovu izgradnje ovog objekta, Šamac dobija sasvim novi izgled. Ovom investicijom milionskih razmjera Šamac počinje da bude privlačan za investitore iz okruženja. Nastavljamo dalje malim, ali sigurnim koracima. Općiina Šamac je po osnovu prodaje zemljišta i renti naplatila preko 650.000 KM u lokalni budžet. Imamo tri glavna benefita, nova radna mjesta, potpuno novu infrastrukturu u gradu i puniji budžet za 650.000 KM. Uz tržni centar u narednom periodu idu prateće investicije“ rekao je načelnik Đorđe Miličević.

Rukovodilac službe marketinga u kompaniji „Bingo“ Tatjana Paunoski kaže da je površine 14.000 metara kvadratnih, a hipermarket na 6000 metara kvadratnih.

„Zatvorili smo jedan manji objekat u Šamcu koji je otvoren 2011. godine i otvorili ovaj, jer smo prepoznali potrebu lokalnog stanovništva, ali i stanovništva iz Hrvatske za jednim ovakvim velikim objektom. Hipermarket je na površini od 6000 metara kvadratnih sa asortimanom koji je potreban za jedno domaćinstvo, kupci će pronaći za sebe sve što im treba“ – kaže Paunoska.

Ona dodaje da tržni centar zapošljava više od 70 radnika ne računajući još pet poslovnih prostora, apoteka, kiosk, zlatara, kladionica i optika koji će zaposliti još nekoliko ljudi i tu će biti do 90 radnika.

„Kompanija ove godine slavi 25 godina postojanja i danas imamo nešto više od 7500 zaposlenih tako da smo ovim objektom u Šamcu uradili jednu lijepu priču za lokalno stanovništvo, ali i za cijelu Posavinu“ – kaže Paunoska.

Na površini od 14.000 metara kvadratnih nalaze se hipermarket (6.000), igraonica, restoran, pet poslovnih prostora, te podzemna garaža.

U kulturno zabavnom programu učestovali su članovi KUD ”Posavina Crkvina”, te je organizovano druženje sa glumcem Milanom Pavlovićem.

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here