Capital.ba

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je u kako je “Srbija danas daleko najuspješnija zemlja u ovom dijelu Evrope kada je u pitanju privlačenje stranih investicija” te dodala kako je plan Srbije raditi na jačanju sektora malih i srednjih poduzeća.

“Prioriteti naše zemlje su privlačenje stranih investicija, ulazak u EU i ekonomija zasnovana na inovacijama”, kazala je Brnabić u Beogradu tokom konferencije “EU – Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje”.

Naglasila je kako je Evropska unija ubjedljivo najznačajniji trgovinski partner svih zemalja na Balkanu, te da je u proteklih pet godina robna razmjena Srbije sa EU povećana za 47 posto, dok je izvoz Srbije u EU povećan za 80 posto.

Brnabić je kazala da investitori traže tržišta koja imaju potencijal rasta, stabilne uvjete poslovanja i stabilne financije, te dodala da je Srbija atraktivna zemlja za investicije, jer se nakon provođenja teških reformi sada nalazi na dobrom putu.

“To što smo sada najuspešniji u privlačenju direktnih stranih investicija daje nam obavezu da unapređujemo naše poslovno okruženje i ambijent koji nam omogućava ekonomski rast”, utvrdila je Brnabić, javlja Tanjug.

IZVORfena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here