Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruženja Star Alliance, i ove turističke sezone širi mrežu evropskih odredišta, što će putnicima omogućiti još kvalitetniji izbor i organizaciju putovanja.

Prvi put u povijesti kompanije uvode se redovni međunarodni letovi Zagreb – Dublin, koji će se od 3. maja do 28. oktobra 2018. godine obavljati dvaputa sedmično, i to četvrtkom i nedjeljom. Povratne avio karte za letove na ovoj liniji od danas su dostupne za kupovinu na internet stranici kompanije i to ppo promotivnoj cijeni već od 189 eura, odnosno već od 219 eura za povezana putovanja iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule, te Skoplja i Sarajeva (preko Zagreba) u Dublin.

Novost je i sezonska linija Dubrovnik – München na kojoj će se letjeti od 30. aprila pet puta na sedmično – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom. Povratne avio karte za letove na ovoj liniji dostupne su po cijeni već od 129 eura za kupovinu preko internet stranica www.croatiaairlines.hr.

Među novostima je i linija Split – Kopenhagen na kojoj će avioni Croatia Airlinesa letjeti subotom, od 5. maja do 20. oktobra ove godine.

Osim novih linija, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja povećava se i broj sedmičnih letova na pojedinim linijama. Tako se od 4. maja uvode četiri dodatna poslijepodnevna leta na liniji Zagreb – Skoplje, što je dodatna pogodnost transfernim putnicima koji iz evropskih saobraćajnih čvorišta (Amsterdama, Bruxellesa, Kopenhagena, Frankfurta i drugih) preko Zagreba putuju u Skoplje.

Više sedmičnih letova obavljat će se i na liniji Zagreb – Dubrovnik – Rim na kojoj će se, osim dosadašnjih letova subotom i nedjeljom, u početku maja uvesti i dodatni let srijedom.

Avioni Croatia Airlinesa i dalje će letjeti u svih osam evropskih odredišta, odnosno na svim sezonskim linijama koje su uvedene tokom 2016. i 2017. godine – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki, Bukurešt, Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg. Pritom se broj sedmičnih letova u Sankt Peterburg, uz letove četvrtkom i nedjeljom, povećava za dodatni let utorkom.

Tokom ovogodišnjega ljetnog reda letenja ponovno se uvode i sezonski letovi u mnoga atraktivna evropska odredišta, kao što su Atena, Barcelona, Lisabon, Venecija i druga, a istovremeno se povećava i nalet u domaćem redovnom saobraćaju.

Avioni Croatia Airlinesa ove će sezone u redovnom putničkom saobraćaju direktno letjeti u 39 odredišta u 23 evropske države, a pritom će glavni grad Zagreb povezivati s pet hrvatskih aerodroma.

Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija će za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmiti dva aviona CRJ1000 sa 100 sjedišta kompanije Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest aviona Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest aviona Dash 8-Q400.

Podsjećamo, hrvatski nacionalni avioprijevoznik u 2017. godini prevezao je rekordnih 2.124.528 putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog saobraćaja očekuje se i ove godine.

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here