biotecnika.org

U Komori sanitarnih inžinjera Federacije BiH održan je savjetodavni program iz domena sigurnosti hrane pod nazivom „Food Safety“.

Primarni cilj bio je da se edukacijom doprinese podizanju svijesti o sigurnosti hrane kako bi građani Bosne i Hercegovine na tržištu imali zdravstveno ispravan, siguran i kavalitetan proizvod.

„Također nam je bilo od izuzetne važnosti da kroz ovaj vid edukacije subjektima u poslovanju sa hranom savjetima i praktičnim primjerom pomognemo da njihov proizvod bude konkurentniji na tržištu BiH, regije, te EU“, navode iz Komore sanitarnih inžinjera u saopštenju za javnost.

Edukacija „Food Safety“ predstavlja prvi korak u edukovanju budućih kadrova koji će biti osposobljeni za savjetovanje i implementaciju standarda za sigurnost i kvalitet hrane.

Učesnici savjetodavnog programa, pored subjekata u poslovanju sa hranom iz različitih sektora, bili su i budući stručnjaci iz sektora za sigurnost hrane. Također, učestvovali su i studenti sa univerziteta iz cijele FBiH (Fakultet zdravstvenih studija u Sarajevu, Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, Medicinski fakultet Tuzla).

 

IZVORFena
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here