Bosna i Hercegovina nikada više neće gubiti fudbalere poput Zlatana Ibrahimovića

15105
bihscout

Za to će se pobrinuti BIHscout.ba – novi startup projekat za kojega njegovi pokretači iz BIH.ba (nekadašnjeg Reprezentacija.ba) portala kažu da donosi revoluciju u bh. fudbal.

– BiH ima jedinstvenu situaciju među ostalim državama svijeta u kojoj diljem planete ima stotine dječaka i djevojčica porijeklom iz BiH koji treniraju fudbal, a pri tome sanjaju da jednog dana zaigraju za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Da bi to ostvarili potrebno je njihove kvalitete uoče selektori, treneri, skauti i novinari iz BiH što je praktično često nemoguće, pa tu na scenu stupa BIHscout.ba sistem. – poručuju iz BIH.ba.

BIHscout.ba u praksi predstavlja internetski sistem koji će omogućiti bh. dječacima i djevojčicama iz cijelog svijeta da naprave svoj redovno ažrurirani profesionalni profil u bazi podataka u kojoj će ih pretraživati i kontaktirati ljudi koji nešto znače u bh. fudbalu i koji im mogu osigurati uspješnu karijeru.

– Već imamo dogovorenu saradnju sa najvećim bh. klubovima, trenerima, agentima i medijima, a nadamo se kako će vrijednost ovakvog projekta uvidjeti i sam Fudbalski savez BiH sa kojim smo do sada aktivno i uspješno sarađivali na pronalasku novih talenata u dijaspori poput Seada Kolašinca, Izeta Hajrovića, Denija Miloševića… – poručuju iz BiH.ba

U testnoj fazi u BIHscout.ba se prijavilo više od 800 dječaka i djevojčica, a javno puštanje u rad ovog sistema očekuje se početkom 2018. godine.

Koncept BIHscout.ba mogao bi biti revolucionaran za cijeli fudbalski svijet, posebno nova fudbalska tržišta poput Kine i Indije čiji fudbaleri nikada ne mogu imati šansu fizičkog susreta sa agentima i trenerima europskih klubova, te im ovakav sistem može osigurati ravnopravnu promociju sa europskim igračima, te samim tim potencijalno veliku fudbalsku karijeru.

Reprezentacija.ba portal osnovan je 2008. godine, a u oktobru 2017. godine proširen je u  BIH.ba portal koji osim fudbalske reprezentacije BiH prati aktivno još Premijer ligu BiH, košarkašku i rukometnu reprezentaciju BiH, Damira Džumhura, Amela Tuku i ostali bh. elitni sport.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here